Annons:

Sök

Annons:

Bladhs ägare:

Även Bladhs innehavare Dorothee Andersson påverkades av den stängda gatan i somras.

Bladhs ägare: "Tittar efter andra alternativ"

Det är inte bara Ingemar Tengvall som reagerat på att Sevedegatan stängdes för trafik i somras. Även Bladhs ägare Dorothee Andersson har börjat fundera på om det är rätt att ha kvar sin butik. – Det påverkar för hårt, säger hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Flera butiksinnehavare vädrade sitt missnöje mot att Sevedegatan helt stängdes av för trafik i samband med beslutet. Nu har sommaren gått och enligt flera butiksägare vi talat med har effekterna för deras handel varit kraftigt negativ. Enligt Vimmerby Auktionshalls ägare Ingemar Tengvall minskade hans omsättning med 50 procent. Även för Bladhs har man märkt av en nedgång den här sommaren. 

– Det har påverkat oss massor. Jag kan jämföra med att i början hade vi fem, sex nya som aldrig hade varit hos oss. Under de här månaderna när det varit stängt har det varit tre, fyra på hela veckan. Det påverkar rätt så hårt. Det är en enorm skillnad av sådana som aldrig varit här, men också av de som vet att vi finns. Det blir mycket besvärligare för dem, en del bor i Västervik och fattar inte riktigt hur de ska ta sig till oss, säger Bladhs ägare Dorothee Andersson. 

Dorothee Andersson har inte lyckats bygga upp den buffert hon brukar kunna göra under sommaren. 

– Jag kan inte säga vad jag förlorat i procent, men jag känner av det. Sommaren är minst lika viktig för mig som december och januari. 

"Energislukande"

När Sevedegatan stängdes den senaste gången märkte hon också av en nedgång. 

– Då var det avstängt två somrar i rad och då kom ju inte folk in. Det påverkar jättemycket. En stockholmare på besök tänker ju inte på att de ska leta efter något som inte finns i Stockholm, men plötsligt ser de oss och kommer in spontant. Det är jättemånga som säger att de såg oss när de åkte förbi. 

Nu överväger Dorothee Andersson att flytta på sig. 

– Jag har redan börjat kolla på om man över huvud taget ska vara kvar i Vimmerby. Det är energislukande att slåss med näbbar och klor för att en gata ska vara öppen. En stad är till för handel, det är därför den har uppstått och de verkar inte fatta vad inkomsterna kommer ifrån. Vad händer om ingen betalar skatt? På sikt och längd tittar vi på andra alternativ. 

"Måste kunna fungera"

Nu hoppas hon att stängningen endast blir ettårig. 

– Jag kommer föreslår att Sevedegatan är öppen rakt ned och Storgatan rakt upp. Det måste kunna fungera för alla.

DV har sökt utvecklingschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: