Annons:

Sök

Annons:

KOMMUNAL: KORREKT PRIORITERING AV KOMMUNEN

Petra Dahlström Wall, ordförande för Kommunal i Vimmerby, anser att kommunens prioritering att låta vaccinera fem chefer inom vård och omsorg i Vimmerby var korrekt. Foto: Mostphotos/arkivbild

KOMMUNAL: KORREKT PRIORITERING AV KOMMUNEN

Förra veckans nyhet om att fem enhetschefer inom äldrevården har fått vaccin mot covid 19 väckte starka känslor på många håll. Fackförbundet Kommunal i Vimmerby anser dock att kommunen har gjort en korrekt prioritering.

Annons:

I slutet av förra veckan landade nyheten att fem enhetschefer inom vård och omsorg hos Vimmerby kommun har fått vaccin mot covid 19. Detta var P4 Kalmar först att rapportera om.

Samtidigt berättade HR-chef Marie Halldén för vår tidning att närmare 500 medarbetare inom äldrevården i kommunen fortfarande väntar på att bli vaccinerade.

I en intervju med Dagens Vimmerby menade socialchef Anette Nilsson att kommunen gjort rätt som vaccinerat de fem enhetscheferna, som hon berättade jobbar nära brukare ute på vård- och omsorgsboenden. Hon menade att det inte handlar om yrkeskategorier, utan vilka som är nära vårdtagarna.

I lördags publicerade vi också en intervju med en arg undersköterska, som menade att uppgifterna om att cheferna jobbar vårdnära inte är sanna. Den artikeln kan du läsa här.

"Fullt naturligt och korrekt"

Fackförbundet Kommunal i Vimmerby backar kommunen för beslutet att vaccinera de fem enhetscheferna.

– Det vi har fått till oss gör inte att vi kan se att något fel har begåtts. De enhetschefer som har vaccinerats har sådana arbetsplatser som gör att det är fullt naturligt och korrekt. Självklart vill vi att chefen ska kunna vara ute hos våra medlemmar, säger Petra Dahlström Wall, som är ordförande för Kommunal i Vimmerby.

– Sedan kan inte jag garantera hur deras närvaro ser ut på varje enhet, utan det finns nog enhetschefer som går in mer än andra i verksamheten.

Hur ser du på att fem enhetschefer vaccineras före närmare 500 av de brukarnära medarbetarna?

– Jag tycker inte att det handlar om att de har gått före –  inte heller om titel eller yrkeskategori, utan om vilka som är på enheten. Det vore konstigt om inte alla var vaccinerade på en enhet – vare sig det är en chef, en lokalvårdare eller en vaktmästare, säger Petra Dahlström Wall.

– Sedan är det ju väldigt olyckligt att vi inte har kunnat få mer vaccin, det gjorde att det blev lite stopp i vaccineringen. Men förhoppningsvis kan det komma igång nu igen. Däremot tycker jag att den prioritering som kommunen har gjort är korrekt. Man måste ju börja någonstans och sedan göra det färdigt där, och de boende på vård- och omsorgsboendena är de svagaste.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: