Annons:

Sök

Annons:

Inget besked om Vimmerby gymnasium ännu:

Något besked om hur Vimmerby gymnasium förhåller sig dröjer lite ytterligare. Foto: Arkivbild

Inget besked om Vimmerby gymnasium ännu: "Kommer prioritera treor"

1 april upphör rekommendationen om fjärr- och distansundervisning för gymnasieskolan. Något beslut har Vimmerby gymnasium ännu inte fattat.
– Det är ett extrainsatt möte med smittskydd i morgon, säger verksamhetschefen Anders Eriksson.

Annons:

Den 1 april upphör rekommendationen om fjärr- och distansundervisningen för gymnasieskolorna i Sverige. Men det finns en öppning för att fatta egna beslut regionalt. 

Vimmerby gymnasium har inte tagit något beslut under torsdagen.

– Det är kallat till ett extrainsatt möte i morgon förmiddag. Då är det gymnasieskolan på agendan och regionens smittskydd vill ha en rapport om nuläget. Därefter får vi förhoppningsvis också mer information. Vi tar inget beslut förrän det mötet har hållits, säger gymnasiechefen Anders Eriksson.

Vad går ni in med för inställning i det mötet?

– Vi kommer redovisa hur smittspridningsläget ser ut, hur många som har symtom, hur många som är bekräftade och så vidare. Därefter får vi se vad smittskydd säger. Vi vill kunna ta in så många elever som möjligt, men vi vill också att det sker smittsäkert. Vi kommer prioritera treor, så mycket kan jag säga. 

Förhållandevis gynnsamt

Läget på gymnasiet är förhållandevis gynnsamt för stunden.

– Just nu är det ganska lugnt. Vi har ett antal elever och personal som är smittade, men det rör sig inte om något större utbrott. Vi har fått andra smittspårningsdirektiv, vilket gör att det är ganska många som inväntar besked för om de är positiva eller inte. Det är upp till varje enskild individ att testa sig, men vi uppmanar till det. 

När hoppas du att ni har ett beslut?

– Jag hoppas för lärarnas skull att vi kan komma fram till ett beslut i morgon, men det blir med förbehållet att det kan ändras snabbt. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: