Annons:

Sök

Annons:

JÄTTEPROJEKTET AVGÖRS I DOMSTOL – GRANNARNA KRITISKA

Grannarna gillar inte planerna på ett fyrvåningshus på den här tomten. Foto: Arkivbild

JÄTTEPROJEKTET AVGÖRS I DOMSTOL – GRANNARNA KRITISKA

Kommunfullmäktiges beslut att tillåta byggnation av ytterligare en våning på fastigheten Uven 7 i centrala Vimmerby har överklagats av boende i området. Vimarhem vill bygga ett fyrvåningshus på platsen. 

Annons:

Med motiveringen att behovet av bostäder är stort i centrum, godkände kommunfullmäktige per 1/3 en ny detaljplan för fastigheten Uven 7 i centrala Vimmerby. Det nya planförslaget innebär att ytterligare en våning medges, samt att byggnader kan placeras närmare gatan. I sammanträdesprotokollet står att "Den sammanlagda bedömningen är att förslaget till ändring av detaljplan inte kan antas medföra en betydande miljöpåverkan."

På tomten har Vimarhem långt gångna planer på att bygga ett fyrvåningshus med cirka 30 lägenheter. Förra veckan berättade vi att ordföranden Magnus Danlid (C) hoppas att byggnationen kan inledas efter sommaren.  

Grannar överklagar

Beslutet har nu överklagats av boende i området runt fastigheten i fråga. Personerna som undertecknat protesten anser att byggnationen av ytterligare en våning kraftigt förändrar kvarterets karaktär och innebär betydande olägenheter i form av skuggning och insyn i befintliga trädgårdar.

Man menar att om planändringen genomförs skulle detta innebära en negativ förändring för hela stadskärnan. Ärendet kommer nu att hanteras av Mark- och miljödomstolen vid Växjö tingsrätt. 

Henrik Nestor

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: