Annons:

Sök

Annons:

Klart med två företag till nytt industrihotell i Vimmerby

Leif Sörensen uppe på Krönsmon i februari. Foto: Simon Henriksson

Klart med två företag till nytt industrihotell i Vimmerby

I februari togs första spadtaget. Nu är det klart med två företag till det nya industrihotellet på Krönsmon.
– De har reserverat och är helt inne på att gå vidare, säger Leif Sörensen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I februari 2020 tecknades avtalet mellan Ancott Fastighet AB och kommunen om mark på Krönsmon. Ett år senare togs det första spadtaget och inom kort kommer nyheten om de första etableringarna på industrihotellet.

– Vi har fått två reservationer, men jag vill avvakta någon eller några veckor till innan vi går ut med något. En reservation är ingen bokning, men de är helt inne på att gå vidare. Det känns bra tycker jag, säger Leif Sörensen. 

Det rör sig om en byggentreprenör och ett företag inriktat på fordonssidan. Vilka företag det rör sig om håller Sörensen för sig själv.

– Det är väldigt tidigt i processen ännu. 

Vad tror du om fortsättningen?

– Vi tror stenhårt på Vimmerby. Det här är en stor satsning för oss. Båda etapperna ligger på över 20 miljoner kronor i investering. Det är jättesatsning och det hade vi inte gjort om vi inte trott på det. Vi har fått väldigt fin respons på vår anläggning i Västervik och Vimmerby är inte Västervik, men vi tror på det till 100 procent.

16 lokaler

I den första etappen byggs 16 lokaler som ska fungera som industri-, hantverks- och lagerlokaler. Den andra etappen innehåller ytterligare 15 företagslokaler. Intressenterna kan antingen hyra eller köpa sin del av lokalen. 

– Det behövs mer täckning på den första innan vi kan gå vidare med en andra etapp.

Hur har ni påverkats av pandemin?

– Inte något nämnvärt. Vi köper en hel del av vårt material från Europa och där har det varit en del problem med leveranser. Lite tidsstörningar har det varit, men det påverkar inte den totala tidsplanen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: