Annons:

Sök

Annons:

  • BOSTON I VIMMERBY LÄGGS NER:

    Jimmi och Kim Wickström har bestämt sig för att lägga ner Boston Clothing i Vimmerby. "Vi känner helt enkelt att vi är klara och vill vidare i livet", säger Kim Wickström. Foto: Ossian Mathiasson

  • BOSTON I VIMMERBY LÄGGS NER:

BOSTON I VIMMERBY LÄGGS NER: "VI ÄR KLARA OCH VILL VIDARE I LIVET"

Boston Clothings tid i Vimmerby är över. Kim och Jimmi Wickström har bestämt sig för att lägga ner den populära klädbutiken i centrala Vimmerby. 
– Vi har kommit till den punkten att vi känner att familj och vänner väger mer än företaget, säger Kim Wickström. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Sedan starten 2012 har Vimmerbybutiken Boston Clothing hjälpt kunder i Vimmerby med omnejd att hitta rätt kläder. Det började som en klädbutik i en källare och förvandlades snabbt till en mötesplats för alla. 

Boston Clothing har funnits i Vimmerby i nio år och ägarna Jimmi och Kim Wickström har lanserat många satsningar under årens lopp.

I dag kommer chockbeskedet att hela företaget, bestående av Boston Clothing, Boston Used By och webbutik, ska avvecklas. 

– Hela konceptet ska avvecklas. Det är ett val som vi har valt att göra. Vi har kommit till den punkten att vi känner att familj och vänner väger mer än företaget. Vi känner att vi inte orkar lägga den tid, kraft eller energi som krävs för att driva butiken vidare. Vi väljer familj och vänner före jobbet, säger Kim Wickström.

"Vi är klara och vill vidare i livet"

Han berättar att dessa diskussioner kom igång före coronapandemin och nedläggningsbeslutet har ingen som helst koppling till covid-19. 

– Vi har funderat och diskuterat saken fram och tillbaka och gjort många avvägningar, säger Jimmi Wickström. 

Kim Wickström fortsätter:

– Vi har valt själva och det har inget med covid-19 att göra. Vi känner helt enkelt att vi är klara och vill vidare i livet. Vi tycker att det är jättetråkigt att behöva släppa en butik här i Vimmerby men vi känner att vi vill detta. För mig är det som slutet på en idrottskarriär, att man väljer att lägga grejerna på hyllan. 

Känns det tungt?

– Nej, inte alls tungt. Jag känner mig jättenöjd med vad jag har åstadkommit. Personligen är det väldigt tråkigt att Vimmerby kanske tappar en butik. Jag känner mycket för Vimmerby och tror mycket på Vimmerby stad och handlarna som finns i staden. Jag tror och hoppas på en ljus framtid. 

"Tog tag i saken i måndags"

Jimmi och Kim känner en lättnad över att ha fattat beslutet som inte har tagits i en handvändning. 

– Det var svårt att ta beslutet men när man hade tagit beslutet så var det otroligt skönt att ha gjort det. Det är något som vi båda två har velat, säger Jimmi Wickström.

När bestämde ni er för att lägga ner företaget?

– Det har vuxit fram och vi tog tag i saken i måndags. Vi har tänkt på det och planerat för det under hela våren, säger Kim Wickström. 

"Alla möten är priceless"

Boston kommer hålla öppet precis som vanligt fram till slutet av sommaren. Det lutar åt att butiken stänger i augusti.  

– Vi börjar med utförsäljningen redan nu till helgen. Vi kommer jobba på som en vanlig butik så den kommer fyllas på med varor. Meningen är att det ska ta slut när vi slutar i slutet av sommaren. Vi är inne på sista versen, sedan vet man inte vad som kan hända. Vi hoppas att någon vill ta över lokalen och göra sin dröm till verklighet, säger Kim Wickström och fortsätter:

– Vårt mål är att hitta någon som kanske vill ta över verksamheten eller alternativt ta över lokalen och starta sin egen verksamhet. Det kan vara vad som helst, men just att man fyller igen det här hålet som uppstår efter oss. 

Kim Wickström har jobbat med klädbutiken i tio års tid och den har varit igång sedan 2012. Det är klart att det blir ett tufft avsked för den lokala entreprenören. 

– Jag är så tacksam för allt som jag har fått vara med om, framför allt alla möten med alla kunder, handlare i staden och leverantörer. Vi har drivit många evenemang och fått vara med och starta ett fotbollslag och ett ishockeylag. Det är mycket sådant som jag är väldigt tacksam över. Alla fantastiska möten med kunderna är priceless, mötena är ovärderliga och har format en som människa och som förhoppningsvis har format andra personer också. Är man i en sådan liten stad som Vimmerby så får man ganska nära relation med många kunder.

Oklart vad de ska göra i höst

Det är oklart vad Jimmi och Kim ska ta sig för i höst när klädbutiken går i graven. 

– Inget är klart, det är ett oskrivet blad. Jag vill framför allt jobba med människor i någon form, kanske på någon skola, säger Jimmi Wickström. 

Kim Wickström:

– Jag ska först och främst fokusera på att göra den här sommaren så fantastiskt bra. Jag kommer försöka att få ett vanligt liv vad det nu är och därifrån ska jag försöka hitta vad jag vill göra. Det är ett oskrivet blad för mig också. Jag ska bo kvar i Vimmerby. Jag brinner för staden, men jag vet inte vad som händer i framtiden. Jag har väldigt många konstiga idéer kvar i huvudet och de blir inte färre bara för att jag lägger av med detta. 

Vad vill ni säga till Vimmerbyborna?

– Vi vill rikta ett stort tack till Vimmerbyborna. Vi har kört mycket med lokala hjältar och jag tycker verkligen att det finns extremt många lokala hjältar i den här staden och många duktiga människor.

"Som en påle i hjärtat"

Boston Clothing kommer utan tvekan lämna ett tomrum efter sig och Kim Wickström kan förstå hur många Vimmerbybor kommer känna. 

– Vid varje butik som försvinner i Vimmerby blir jag ledsen. Det blir som ett hål i själen. Någonstans har man valt att bo i den här staden. Varje butikstapp är för mig som en påle i hjärtat. Förhoppningsvis kan vi tända någon annans gnista, glöd och eld. Jag ser en stad med mycket potential. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: