Annons:

Sök

Annons:

Flera klagomål på Vimmerbykrogen – ägaren bemöter kritiken

Flera klagomål har lämnats in till Vimmerby kommun avseende hög volym på musiken nattetid på Vimmerbykrogen Burgers & Beers. Foto: Ossian Mathiasson

Flera klagomål på Vimmerbykrogen – ägaren bemöter kritiken

Grannar klagar på den nattliga ljudnivån på restaurang Burgers & Beers, och gäster på Statt ska ha begärt pengarna tillbaka för att de har fått sin nattsömn förstörd. Ett ärende har öppnats hos Vimmerby kommun.
– Vi stänger av bakgrundsmusiken utomhus senast klockan 21. Däremot åker det väldigt många bilar förbi här utanför och pumpar hög musik på kvällarna och nätterna, säger Djurhan Elezovic, ägare till restaurangen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Flera klagomål har skickats in till Vimmerby kommun avseende hög ljudnivå nattetid från restaurang Burgers & Beers i centrala Vimmerby. I första hand avser det musik som spelas på allt för hög volym, enligt anmälarna. Klagomål har kommit från såväl grannar som från gäster på det intilliggande stadshotellet.

Redan första dagen efter det att de första restriktionerna hade hävts, fredan 2 juli, inkom klagomål från Statt till Vimmerby kommun. I ett brev till miljö- och byggnadsförvaltningen beskrivs att Statt på morgonen den 2 juli hade flera gäster som inte hade kunnat sova på grund av hög musik som spelades sent på Burgers & Beers uteservering. Detta avsåg rummen som vetter mot restaurangen tvärs över gatan, och gästerna ville ha pengarna tillbaka.

Brev från grannar

I måndags berättade vi att en granne polisanmält restaurangen och personer som bor i intilliggande hus har även skrivit till kommunen och klagat.

På förmiddagen den 2 juli inkom ett e-postbrev där personen bland annat skriver:

”Jag, grannar och mina rumskompisar har reagerat oerhört på den ljudvolym som dagligen pumpas från restaurangen. I o m att restriktionerna lättat får de också ha öppet till 03 nattetid. Igår spelade de hög musik till 01 vilket gjorde att ingen av oss kunde sova. Vi märkte också att musiken stegrades ju senare kvällen blev. De har ingen som helst tanke på boende i området och stänger varken fönster eller dörrar så musiken strömmar ut. Är detta verkligen lagligt? Vimmerby är en mysig och fin stad. Men tyvärr blir detta ohållbart i längden.”

En annan granne skriver i sitt brev:

”Så fort restriktionerna ändrades är det hög ljudnivå. De spelar till fram till 01-03 på natten. Görs det några ljudmätningar? Vi klarar inte av detta utan måste titta efter annan lägenhet om det inte ändras”.

"Hoppas att förbättring sker"

I ett brev till Burgers & Beers ägare, Djurhan Elezovic, informerar miljö- och hälsoskyddsinspektör Sven af Ekenstam om att man inte får orsaka olägenhet för närboende samt vilka regler som gäller avseende ljudnivå inomhus hos närboende – 25 db (A) för ljud från musikanläggningar.

”Vi hoppas att förbättring sker så att boende och grannverksamheter inte känner sig störda av verksamheten i restaurangen. Upplever de klagande att det inte blivit bättre om ett par veckor, så kommer vidare utredning att vidtas för att klargöra om störningen är att betrakta som en olägenhet för människors hälsa enligt miljöbalken”, skriver Sven af Ekenstam i brevet som är daterat den 6 juli.

Ägaren bemöter kritken

Djurhan Elezovic har svårt att förstå klagomålen.

– Vi har funnits i snart två år, och ingen har klagat tidigare. Helt plötsligt kommer det nu. Den musik som vi har utomhus är bakgrundsmusik till våra matgäster, och den stänger vi av senast klockan 21-22.

– Däremot är det många bilar som kör förbi, och även stannar till här utanför, och pumpar på med hög musik kvälls- och nattetid, säger Elezovic, som i ett brev till Vimmerby kommun har föreslagit att stänga av Norrtullsgatan, som går utanför restaurangen, kvälls- och nattetid.

Det har kommit klagomål på att ni har dörrar och fönster öppna, och att inomhusljudet är högt och stör. Hur kommenterar du det?

– Det är sommar och varmt, så vi måste ha dörrarna öppna. Om vi skulle ha stängt påverkas även jobbet för vår serveringspersonal och våra ordningsvakter i och med uteserveringen. Jag förstår om musiken då hörs ut, men det är inte några höga volymer vi talar om. Det spelas verkligen inte högre musik här än på någon annan krog, säger Djurhan Elezovic.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: