Annons:

Sök

Annons:

Nu har nästan åtta av tio länsbor över 18 år fått sin första dos vaccin eller bokat en tid för sin första dos. Foto: MostPhotos

Vaccinationerna flyter på bra i Kalmar län – här är de färskaste siffrorna

Vaccinationerna mot covid-19 flyter på bra i Kalmar län. Åtta av tio vuxna länsbor har eller har snart fått första vaccindosen. Det visar färska vaccinsiffror från Region Kalmar län. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Totalt har 267 479 vaccindoser delats i Kalmar län sedan vaccinationerna mot covid-19 startade i slutet av december förra året, inkluderat de som är skrivna i andra län. 

152 913 personer – eller 77,2 procent – av den vuxna befolkningen över 18 år i Kalmar län fått en första dos. 103 308 – eller 52,3 procent – har också fått en andra dos. Det skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på fredagen. 
Nu har nästan åtta av tio länsbor över 18 år fått sin första dos vaccin eller bokat tid för sin första dos. 

”Det är glädjande att åtta av tio länsbor över 18 år snart har fått sin första dos. Men fortfarande finns det personer, främst i de yngre åldersgrupperna, som inte bokat en tid. Jag kan förstå om man prioriterar annat i livet när det är sommar och semester. Men pandemin är inte över och till hösten vet vi inte hur situationen kommer att utveckla sig och det är viktigt att så många som möjligt vaccinerat sig innan dess”, säger Marie Ragnarsson, vaccinsamordnare, i pressmeddelandet. 

Så ser det ut i åldersgrupperna

I samtliga åldersgrupper över 60 år har 90 procent eller fler fått en första dos eller är inbokade för vaccination. För gruppen 50-59 år rör det sig om 84 procent och för 40-49-åringar 76 procent. I gruppen 30-39 år har 65 procent antingen vaccinerat sig eller bokat tid och för 18-29-åringar, som rätt så nyligen fick möjlighet att boka tid, rör det sig om 55 procent.

Av Folkhälsomyndighetens senaste veckouppdatering som sträcker sig fram till och med den 15 juli hade 75,6 procent av den vuxna befolkningen över 18 år i länet då fått en första dos mot 69,5 procent för hela riket. 53,1 procent i länet hade också fått sin andra vaccinspruta, motsvarande siffra för hela landet var 44,6 procent.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: