Annons:

Sök

Annons:

Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia besöker bland annat Oskarshamn och Mönsterås när de kommer till Kalmar län den 20 augusti. FOTO: MostPhotos.

Kungaparet besöker Kalmar län - här är några av besöksmålen

Fredagen den 20 augusti besöker kungaparet Kalmar län för att uppmärksamma myndigheter, företag, organisationer och individer som har påverkats av och bidragit under Covid-19-pandemin. Merparten av kungaparets tid i länet kommer tillbringas i Oskarshamn, ett uppehåll är även inbokat i Mönsterås.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I höstas tog H.M Konungen initiativ till att medlemmar i kungafamiljen ska besöka Sveriges samtliga 21 län. Kungen vill genom besöken visa deltagande med de drabbade och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

– Jag ser fram emot att få välkomna kungaparet till länet. Många verksamheter och individer i Kalmar län har drabbats hårt av pandemin, men det finns också flera som har lyckats ställa om och utveckla verksamheten. Vi fokuserar på det positiva och kommer att ge en bild av hela länet trots att vi inte hinner besöka hela vårt avlånga län, berättar landshövding Peter Sandwall i ett pressmeddelande.

I Kalmar län kommer huvuddelen av programmet att förläggas till mellersta länet, större delen av tiden kommer att spenderas i Oskarshamn. Ett besök på ett omsorgsboende, Nova och Arena Oskarshamn ingår i programmet för kungabesöket, ett uppehåll i Mönsterås är också inbokat där ett besök i en industriverksamhet väntas stå i fokus.

Fokus på vård och omsorg, utbildning, näringsliv, kultur och idrott

Länsstyrelsen har inte gått ut med hela programmet än men säger att kungaparet har varit tydliga med vad de vill se.

– Utgångspunkten är att samtliga besök ska följa ungefär samma struktur med besök inom ett antal fokusområden med inriktning på bland annat vård och omsorg, utbildning, näringsliv, kultur och idrott, avslutar Christina Karlberg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Elliot Klint

elliot.klint@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: