Annons:

Sök

Annons:

Ullrike Jansson, Ulla Hertz, Britt-Marie Karlsson och Britt Johansson. Foto: Emma Petersson.

Rallarrosen från Ankarsrum bjuder på konstutställning i Vimmerbys Warmbadhus

Gruppen Rallarrosen har sitt ursprung från Ankarsrum. Konstnärerna har sen nästan tio år tillbaka målat ihop. Nu har de fått möjligheten att visa upp sina tavlor på Warmbadshuset i Vimmerby. 

Annons:

Rallarrosen är det gemensamma namnet på konstnärsgruppen bestående av Ullrike Jansson, Britt Johansson, Britt-Marie Karlsson och Ulla Hertz. Innan det blev pandemi fick gruppen frågan av Vimmerby konstförenings ordförare Kerstin Lindgren Christe ifall de ville ställa ut sin konst. Nu med mycket jobb och 1,5 år senare kommer utställningen få visas för allmänheten.

Hoppas på tillstånd från polisen

Planen från början var att det skulle vara fyra helger berättar Kerstin Lindgren Christe men nu blir det endast från 31 juli till 2 augusti. Om det går som planerat kommer det även finnas musikföreställning utanför men de väntar på svar från polisen om de kommer att ge tillstånd. Lill Terol som är en av de nya i styrelsen på Vimmerby konstförening berättar att det kommer ha vakter som kollar hur många som kommer in och att de kommer vara separata in och utgångar.

Startade i gamla stationshuset i Ankarsrum

Det här är dock inte Rallarrosens första utställning.

– Vi fyra har haft utställning förut i stationshuset i Ankarsrum. Där har vi haft varje år i tre år, säger Britt Johansson.

Hon fortsätter med att berätta att de länge träffats och målat tillsammans långt innan de började med sina privata utställningar.

– Vi har träffats en gång i månaden under alla år. Jag hade det lite stort där i Ankarsrum så det blev att ni kom till mig men vi fortsätter att träffas, vi åker till varandra med våra luncher och målarfärger, säger Ullrika Jansson.

Britt-Marie Karlsson berättar att hon började måla hos Ullrika Jansson 2012.

– Då sa Britt-Marie, jag ska vara med men det blir nog inte så mycket målande men jag kan i alla fall koka kaffe.

Namnet Rallarrosens ursprung

Ulla Hertz, Britt-Marie Karlsson, Ullrike Jansson och Britt Johansson lärde känna varandra för nästan tio år sedan.

Namnet Rallarrosens ursprung ligger i det gamla stationshuset i Ankarsrum. De visste inte vad de skulle kalla sig för när de ställde ut sin konst och därför började klura på namn.

– Vi tyckte vi var rosor allihop, säger Ullrika Jansson.

Britt Johansson lägger till med att kombinationen av rosor och närheten till järnvägen gjorde att namnet Rallarrosen blev namnet för konstkvartetten.

Annons:

Emma Petersson

emma.grindebo@hotmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: