Annons:

Sök

Annons:

TVÅ UNGA MÄN BEGÄRS HÄKTADE FÖR MÄNNISKOROV

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

TVÅ UNGA MÄN BEGÄRS HÄKTADE FÖR MÄNNISKOROV

Två unga män i 20-årsåldern begärs nu häktade för människorov och grov misshandel. Det ger en förklaring till de två andra unga personer som begärdes häktade för medhjälp till människorov tidigare i dag. 

Annons:

Tidigt på fredagsmorgonen lämnades en häktningsframställan in mot en ung man och en kvinna. Båda är bosatta i Vimmerby kommun och knappt 20 år gamla. De båda är misstänkta för medhjälp till människorov på sannolika skäl. 

Människorov benämns ofta kidnappning i vardagligt språk och innebär enligt åklagarmyndigheten att någon "för bort eller spärrar in en annan person med avsikt att skada personen, utöva utpressning eller liknande". 

– Åklagaren är strängt upptagen med ärendet och har inte tid med media, sa chefsåklagare Kerstin Eriksson.

Det måste väl finnas någon misstänkt för människorov också?

– Det behöver inte finnas någon som är misstänkt, men brottet måste finnas. Så är det alltid.

Hur ser det ut här?

– Det kan jag inte kommentera.

Närstående till den i morse

Men förklaringen kom lite senare under fredagen. Nu har två andra män, båda i 20-årsåldern, begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov och grov misshandel. Brottet ska ha skett den 15 december mellan 17.00 och 19.00. 

En av de två männen, som är hemmahörande i Vimmerby, anhölls i sin frånvaro den 19 december. Nästan två dygn senare kunde anhållningsbeslutet verkställas för honom. Han upptädde då påverkat på arresten i Västervik och blev även misstänkt för ringa narkotikabrott. Den här mannen är närstående till den man som begärdes häktad för medhjälp till människorov i morse.

Vad gäller den andra mannen anhölls han också i sin frånvaro den 19 december. Han kunde anhållas strax efter midnatt natten mot fredag. 

Åklagaren vill häkta männen då det finns risk att de två försöker undanröja bevis eller på annat sätt försvårar utredningen. För angivet brott är straffet också fängelse som minst i 18 månader. Åklagaren vill häkta de båda med restriktioner. 

En häktningspremoria väntas under morgondagen. Vi söker åklagaren.

HÄR kan du läsa mer från imorse. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: