Annons:

Sök

Annons:

Åklagaren inte redo för åtal efter kidnappningen i Vimmerby

Åklagaren är inte redo att väcka åtal efter kidnappningen i Vimmerby. Foto: MostPhotos

Åklagaren inte redo för åtal efter kidnappningen i Vimmerby

Den 1 februari går åtalstiden ut för ärendet gällande människorov i Vimmerby i december. Men åklagaren hinner inte väcka åtal och begär nu förlängd häktning på alla fyra. 

Annons:

Det var kort före jul som två personer i knappa 20-årsåldern häktades för medhjälp till människorov. Två personer, några år äldre, häktades strax därpå för människorov och grov misshandel.

Det rör sig om tre män och en kvinna och samtliga är hemmahörande i Vimmerby kommun. Alla fyra har därefter omhäktats flera gånger. Senaste gången, i mitten av januari, trodde åklagaren att hon skulle hinna väcka åtal till 1 februari.

Men så blir det inte. 

– Det vi har väntat på är i stort sett tekniska saker. Dessa har vi inte fått förrän nu i veckan och därav hann vi inte klart med åtalet, säger åklagaren Camilla Nordgren. 

Går på slutdelgivning

Därför begär åklagaren förlängning på alla fyra. Det gör hon onsdagseftermiddagen. Senaste gången gick tre av fyra med på att bli omhäktade medan det krävdes omförhandling för den fjärde. 

– Jag kommer skicka in det under eftermiddagen, men det blir nog ingenting i dag, kommenterar Nordgren. 

Däremot närmar hon sig nu att kunna väcka åtal.

– Vi går på slutdelgivning nu, så kräver man inga stora utredningar nu räknar jag med att det ska bli klart relativt snart. 

Slutdelgivning innebär att den som är misstänkt får information om förundersökningen när den är avslutad. Hen får då möjlighet att gå igenom materialet och begära ytterligare utredning. 

"Annan syn på vad man förstått"

Åklagaren tror också att det finns goda möjligheter att få de fyra omhäktade. 

– Med tanke på allvarligheten i brottet, så tror jag att jag får igenom det. Men det är tingsrätten som får pröva det. 

Enligt våra uppgifter handlar det hela om att man ska ha tagit med sig målsägande i en bil och sedan misshandlat honom i ett skogsområde. Det är uppgifter Camilla Nordgren tidigare inte har velat bekräfta helt.

– Jag har en ganska klar bild nu och det man kan kort kan säga är att målsägande fick kontakt med polisen och kunde berätta om händelseförloppet. I stora delar bekräftas det av de fyra inblandade, men man har kanske en lite annan syn på vad man förstått och begripit under den tidsrymd som det handlar om. 

En av de två misstänkta för människorov har tidigare medgett sig skyldig till misshandel.

– En misstänkt vidgår att man gjort fel mot målsägande. 

Målsägande var så pass skadad efter händelsen att han fick uppsöka sjukvård. För människorov är minimistraffet ett och ett halvt års fängelse.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: