Annons:

Sök

Annons:

Man döms till dryga böter för våldsamt motstånd på krogen

En man döms nu för våldsamt motstånd på krogen. Foto: MostPhotos

Man döms till dryga böter för våldsamt motstånd på krogen

En man i 30-årsåldern döms till dryga böter efter ett våldsamt motstånd på Pumpen i februari förra året. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var den 26 februari förra året som det var fest på Pumpen i Södra Vi. En avsedd parkeringsruta fanns för en polisbil som skulle transportera berusade gäster som omhändertagits till arresten i Vimmerby.

På natten, när polisbilen kom tillbaka för att parkera, fick en polisman be flera gäster som stod på parkeringsplatsen att flytta sig. Det gjorde samtliga – utom en man i 30-årsåldern. 

Enligt polismannen uttryckte mannen något i stil med att "snutjävlarna kan flytta på sig själv". Polismannen upptäckte mannen som både påverkad och agiterad. 

När mannen stod kvar valde polisen till slut att ta tag i mannens tröja och ärm och flytta honom mot den andra polisbilen.

"Mannen blev direkt väldigt upprörd och försökte dra sig ur hans grepp. Han bedömde att han var tvungen att ta ner mannen på marken. När kollegorna hoppade ur sin polisbil gjorde mannen ännu mer motstånd och spände och stretade med kroppen och var allmänt arg", går det att läsa i domen. 

Saftiga böter

Mannen omhändertogs enligt lagen om omhändertagande, men fortsatte att göra motstånd, både med armarna och benen. Polismannen upplevde att mannen ville bråka och gjorde aktivit motstånd mot deras ingripande. 

Under förundersökningen har mannen nekat till brott. Han har i februari i år skickat in två skrivelser till tingsrätten. I det ena fallet erkänner han brott mot sin vilja och i den andra skrivelsen erkänner han gärningen. 

Tingsrätten anser att polismannen berättat om det inträffade på ett trovärdigt sätt. Enligt rätten är det bevisat att mannen satt sig till motvärn på det sätt som åklagaren gjort gällande. 

Mannen, som är hemmahörande i Vetlanda kommun, döms därför för våldsamt motstånd. Mannen får nu saftiga dagsböter på sammanlagt 21 600 kronor.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: