Annons:

Sök

Annons:

SÅ BLIR DOMEN EFTER KIDNAPPNINGEN I VIMMERBY

Två döms till fängelse efter den uppmärksammade händelsen i Vimmerby kommun i december. Foto: MostPhotos

SÅ BLIR DOMEN EFTER KIDNAPPNINGEN I VIMMERBY

Nu har domen fallit i det uppmärksammade människorovsärendet i Vimmerby. En frias helt och två döms till fängelse. 

Annons:

Det var i mitten av december 2023 som händelsen inträffade. En man ska ha förts bort mot sin vilja till följd av en obetald skuld och därefter blivit misshandlad på flera platser i kommunen.

Fyra unga personer från kommunen greps dagarna före jul och har sedan dess suttit häktade. Två av dem för människorov och grov misshandel och två för medhjälp till människorov.

Efter att rättegången avslutades i förra veckan släpptes de två yngre personerna på fri fot. 

Under tisdagen föll domen i det uppmärksammade fallet. De två huvudmännen döms till fängelse. En man i 20-årsåldern, som tidigare gjort vissa erkännande, döms till fängelse i två år och nio månader. 

Han döms för mindre grovt människorov, grov misshandel och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han ska vara kvar i häktet tills att fängelsestraffet verkställs. 

Döms till fängelse

Den andra huvudmisstänkta frikänns från åtalet om människorov. Han döms däremot för grov misshandel och påföljden blir fängelse i ett år och sex månader. Han ska också kvarstanna i häktet tills dess att fängelsestraffet verkställs. 

Den unga man som åtalades för medhjälp till människorov döms i stället för medhjälp till misshandel. Han döms till villkorlig dom och eftersom han suttit frihetsberövad under lång tid förenas inte den villkorliga domen med böter.

Den unga kvinna som också åtalades för medhjälp till människorov frias helt av rätten. Den som döms till två år och nio månader i fängelse ska betala 131 200 kronor i skadestånd till målsägande. Den som döms till fängelse i ett år och sex månader ska betala 65 600 kronor i skadestånd. Betalningsansvaret är solidariskt med den andra mannen som döms.

Längre version följer.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: