Annons:

Sök

Annons:

Kvinnlig bilist misstänks för brott efter olyckan:

Lastbilsolyckan mellan Hultsfred och Storebro uppges ha orsakats av en vårdslös omkörning, där föraren smet från platsen. Foto: Privat

Kvinnlig bilist misstänks för brott efter olyckan: "Orsakat fara vid omkörning"

En kvinna i 75-årsåldern misstänks för brott efter tisdagens olycka mellan Hultsfred och Storebro på riksväg 23/34. 

Annons:

Ulf Gollungberg berättar att två anmälningar gällande smitning från trafikolycksplats har upprättats efter tisdagseftermiddagens lastbilsolycka strax norr om flygfältet på riksväg 23/34. 

Bolaget som äger timmerbilen har gjort den första smitningsanmälan och uppger följande:

– Det var en person som körde sin bil söderut, från Vimmerby mot Hultsfred, och strax innan flygplatsen skulle man köra om en lastbil samtidigt som en annan bil körde om en lastbil i motgående riktning. Föraren av personbilen blev inte skadad, men bilen fick skador på båda backspeglarna när den prejades mellan lastbilarna. Här har man satt upp en misstänkt kvinna i 75-årsåldern från Hultsfred, säger Ulf Gollungberg. 

Den polispatrull som beordrades till olycksplatsen har upprättat en anmälan mot en i dagsläget okänd gärningsperson som misstänks för smitning från trafikolycksplats genom att ha lämnat olycksplatsen utan att uppge sina uppgifter. 

– Okänd gärningsperson misstänks för brott mot trafikförordningen genom att ha orsakat fara vid egen omkörning. Det är två händelser som hör ihop och man får sammanföra de här ärendena. Man får ta ett samlat grepp för att se vem eller vilka som ska vara misstänkta, men det finns goda möjligheter för trafikavdelningen att gå vidare med detta, säger Gollungberg. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: