Annons:

Sök

Annons:

Barnens skolgård utsatt för skadegörelse:

Här är bilder från skadegörelsen vid Frödinge skola. En bänk har hoppats sönder och stuprör har förstörts. Foto: Privat

Barnens skolgård utsatt för skadegörelse: "Tycker att det är jätteledsamt"

Sönderhoppad bänk, isärplockat solsegel och förstörda stuprör vid Frödinge skola och trasiga takpannor vid Storebro skola. Helgens skadegörelse på två skolor i Vimmerby kommun ser skolledning och personal allvarligt på. 
– Det är alltid allvarligt när det händer och det är tråkigt att våra pengar ska behöva till gå till att reparera saker som blir förstörda, säger Eva Johansson, tillförordnad skolchef på Vimmerby kommun.

Annons:

Vår tidning rapporterade tidigare i dag om skadegörelse vid två skolor i Vimmerby kommun. Takpannor på Storebro skola har kastats ner på marken och förstörts. En bänk har hoppats sönder, ett solsegel plockats isär och flera stuprör skadats och slits bort vid Frödinge skola. 

Ingrid Stenholm, fritidspedagog på Frödinge skola, ser allvarligt på det som inträffade i helgen. 

– Det var jättetråkigt att komma till jobbet och mötas av skadegörelsen i måndags. Det är inte första gången det sker skadegörelse på skolan. Det var bara två veckor sedan sist som vi fick ett fönster krossat. Barnen på fritids tycker att det är jätteledsamt att de får sina saker på skolgården förstörda, säger Ingrid Stenholm.

"

Helgens skadegörelse har medfört mycket extraarbete för fritidspersonalen och vaktmästarna. 

– Vi får lägga tid på att se till att ingen är där och skadar sig och även dokumentera allt skadat material. Det är mycket tid som går till det, säger Ingrid Stenholm och berättar om vad man har gjort för åtgärder på skolgården: 

– Vi har fått hjälp av vaktmästaren att skruva bort de trasiga brädorna på bänken. Jag och min kollega har tagit ner solseglet som de hade valt att skruva isär. Stuprör var sönderklättrade och det har inte vaktmästarna lyckats åtgärda än. Vi tror att det måste bytas lite delar. Det är tråkigt, det går mycket tid till onödiga saker som måste återställas och repareras och det kostar pengar. Jättetråkigt att det inträffar. 

"Tråkig och onödig skadegörelse"

Eva Johansson, tillförordnad skolchef på Vimmerby kommun, är inne på samma linje som Ingrid Stenholm. 

– Det är alltid allvarligt när det händer och det är tråkigt att våra pengar ska behöva till gå till att reparera saker som blir förstörda. Det kan vara så att andra hinner skada sig innan vi kan göra åtgärder. I de här två fallen har det skett under en helg, säger Eva Johansson. 

Händelserna i Frödinge och Storebro har anmälts till polisen. 

– Vi får hoppas att det kan finnas grannar eller andra som har sett eller hört något så vi kan få in tips. Skadegörelsen är väldigt tråkig och väldigt onödig och när man ger sig upp på tak finns risken det händer något med personerna, säger Eva Johansson. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: