Annons:

Sök

Annons:

Ung Hultsfredsbo döms för misshandel på krog – sparkade Vimmerbybo i magen

En Hultsfredsbo döms för en misshandel på en nattklubb i Vimmerby. Foto: MostPhotos

Ung Hultsfredsbo döms för misshandel på krog – sparkade Vimmerbybo i magen

En Hultsfredsbo i 20-årsåldern döms för en misshandel på en nattklubb i Vimmerby i februari i år. Mannen sparkade bland annat en Vimmerbybo i magen. 

Annons:

Det var den 11 februari som den krogrelaterade misshandeln skedde. Tingsrätten anser att målsägande, som är en Vimmerbybo i 25-årsåldern, har lämnat en klar och detaljerad utsaga över det inträffade.

Hans version får även stöd av ett vittne berättat liksom av den övervakningsfilm som finns från händelsen. Dock anser tingsrätten att både målsägande och vittnet velat förringa sin egen insats i konflikten med Hultsfredsbon. 

Av övervakningsfilmen framgår att Hultsfredsbon lämnar toaletten, där övriga befann sig, efter någon minut. I samband med det uppstår någon form av diskussion. Mannen ställer ifrån sig sitt glas och går sedan fram och utdelar ett slag med öppen hand i målsägandes ansikte. 

Det ledde till en diskussion och knuffar mellan flera personer under ett kortare händelseförlopp. Därefter anländer även Hultsfredsbons vän till toalettdörren. När vännen fått en knuff tar mannen sats och sparkar mot toaletten där målsägande står. 

Inte självförsvar

Hultsfredsbon, som säger att han blev utsatt för rasism, menar att sparken träffade hans egen vän. Det är omöjligt, menar rätten, efter att ha tagit del av filmen. 

Efter sparken uppstod ytterligare tumult med knuffar från olika håll. Att sparken träffade Vimmerbybon i magen är bevisat enligt rätten. Däremot kan man inte styrka att ett knytnävsslag delats ut. Ett slag med öppen hand, före sparken, stämmer dock överens med målsägandes skadebild, anser tingsrätten. 

Hultsfredsbon har sagt sig agera i självförsvar eftersom han blev slagen och förolämpad inne på toaletten. 

"Oavsett om så har skett har det våld NN utdelat mot målsäganden skett efter att denne kom ut från toaletten. Han har haft möjlighet att lämna platsen och inte befunnit sig i en sådan situation att våldsanvändning varit berättigat varför hans invändning om nödvärn framstår som obefogad och kan lämnas utan avseende", skriver rätten.

Låga böter

Hultsfredsbon döms nu för misshandel. Mannen är sedan tidigare ostraffad. Att han inte fyllt 20 år vid tidpunkten beaktas av tingsrätten. Annars anser rätten att brottslighetens straffvärde motsvarar ett kortare fängelsestraff för en vuxen person. Att mannen ska fortsätta begå brott finns det ingen anledning att befara, menar rätten också. 

Mannen döms därför till villkorlig förenat med dagsböter på 1 500 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: