Annons:

Sök

Annons:

HÄKTAD KVINNA ÅTALAS FÖR TAXISTÖLD OCH KNIVHOT

En häktad kvinna åtalas bland annat för en taxistöld i Västervik i mitten av september. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

HÄKTAD KVINNA ÅTALAS FÖR TAXISTÖLD OCH KNIVHOT

En kvinna i 20-årsåldern häktades för ett par veckor sedan efter att hon med kniv hotat personal på ett boende. Nu åtalas kvinnan för bland annat olaga hot och även för en taxistöld som inträffade i september. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var den 10 oktober som kvinnan greps av polis vid ett LSS-boende i Västervik. En kvinna i 20-årsåldern var då misstänkt för en rad brott. Bland annat skulle hon ha hotat personal på boendet med en kniv. 

Nu har åtalet lämnats in mot kvinnan som suttit häktad i ett par veckor. Hon åtalas för två fall av olaga hot i samband med händelsen. Totalt ska kvinnan ha visat upp kniven för tre personer och demonstrativt utdelat hugg med den mot ett trappräcke.

"Hotet var sådant att NN 1, NN 2, NN 3 kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin och annans personliga säkerhet", skriver åklagaren i stämningsansökan. 

Samma dag ska kvinnan ha uttalat hotelser mot en annan kvinna. Det handlade om uttalanden med innebörden om att hon kunde komma att misshandla henne. Det här skedde också vid LSS-boendet.

Kvinnan åtalas även för misshandel vid samma tillfälle, då hon ska ha kastat ett föremål mot en person. Föremålet träffade kvinnans arm och orsakade både rodnad och smärta. Vid tillfället var kvinnan också påverkad av såväl cannabis som kokain och därför åtalas hon även för ringa narkotikabrott. 

De personer som drabbades av kvinnan yrkar tillsammans skadestånd på cirka 70 000 kronor.

Stal en taxi

Kvinnan åtalas också för en annan uppmärksammad händelse i mitten av september. Kvinnan stal då en mans taxi i Västervik under natten mellan fredag och lördag. Chauffören var på väg att hjälpa en kund av taxin när kvinnan försvann i taxin mot Hamngatan.

Ett par timmar senare kunde polisen anträffa taxin på en cykelväg i höjd med Almvik. Kvinnan greps då och blev misstänkt för ett flertal brott.

Nu åtalas hon för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning och grovt rattfylleri. 

"Brottet bör bedömas som grovt eftersom NN var avsevärt påverkad och eftersom körningen innebar en påtaglig fara för trafiksäkerheten då den slutade med en trafikolycka. 

Kvinnan åtalas även för egenmäktigt förfarande, då hon tog taxichaufförens bankkort, körkort och nycklar. Taxibolaget yrkar skadestånd av kvinnan med knappt 6 000 kronor. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: