Annons:

Sök

Annons:

  • Bertil Andersson och Anders Marteleur i samband med att fotoklubben förbereder för sin vernissage. Foto: Simon Henriksson

  • Förberedelserna inför utställningen pågår för fullt.

Rekordmånga utställare i ny lokal – kända gäster när fotoklubben har vernissage

På lördag är det vernissage med bandklippning för Vimmerby Fotoklubbs nya utställning. Hela 24 av klubbens 50 medlemmar deltar.
– Till invigningen har vi bjudit in flera speciella Vimmerbyprofiler. Det här kommer bli något alldeles extra, säger fotoklubbens Anders Marteleur.

Annons:

Vimmerby Fotoklubbs tidigare utställningar har man haft på Warmbadhuset. Denna gång flyttar man närmare centrum då man har fått möjlighet att disponera en del av före detta Sko-Nisses lokaler.

På torsdagen började man hänga utställningen och på lördag är det vernissage med bandklippning, och aldrig tidigare har så många av klubbens medlemmar ställt ut sina alster samtidigt. 24 av klubbens 50 medlemmar finns representerade.

– Visserligen blir det inte så stor yta för var och en eftersom så många vill visa upp sina alster, men i gengäld blir variationen på motiven stor, säger Bertil Andersson i Vimmerby Fotoklubb.

Både noviser och proffsfotografer

Anders Marteleur, som sitter med i klubbens styrelse, berättar om utställningen.

– Bland de som ställer ut finns såväl noviser som proffsfotografer. Vi har valt att inte anpassa utställningen utifrån något särskilt tema, utan man har fått välja fritt i sina portfolios. Det har gett en otroligt fin och spännande blandning, säger han.

Till lördagsförmiddagens invigning har man bjudit in ett antal väldigt speciella och välkända Vimmerbybor.

– Det kommer bli något alldeles extra, säger Anders Marteleur hemlighetsfullt.

Under avtäckningen och vernissagen kommer också alla fotografer att finnas på plats.

Event under helgerna

Utställningen kommer vara öppen samtidigt som butikerna, så under julhandeln blir det med andra ord generöst med öppettider. I nuläget finns inget datum när utställningen avslutas utan avgörs utifrån när skoaffären planerar sitt öppnande.

– Men åtminstone december ut, och förhoppningsvis längre än så. Vi ska också försöka finnas fysiskt närvarande så mycket som möjligt. Under helger kommer vi ha någon form av bemanningslista, sedan kommer säkert många av fotograferna vara där på eftermiddagarna efter jobbet, berättar Anders Marteleur

För att hålla intresset uppe så kommer fotografierna bytas ut emellanåt. Fotoklubben kommer också att ordna med olika event under helgerna.

Utöver det kommer även klubbens årliga kalender, där medlemmarna har bidragit med bilderna och som precis är färdigtryckt, finnas till försäljning.

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: