Annons:

Sök

Annons:

  • Musikfesten igång – eventet har fått en smakstart:

    Samuel Ljungblahd och pianisten Jonathan Alfredsson lockade runt 260 personer till kyrkan för att lyssna på en konsert som inte lämnade någon oberörd. Foto: Lotta Madestam

  • Musikfesten igång – eventet har fått en smakstart:

    Virserums Musikdagar är tillbaka. Det har varit uppehåll sedan 2020 på grund av pandemin. Foto: Lotta Madestam

  • Musikfesten igång – eventet har fått en smakstart:

Musikfesten igång – eventet har fått en smakstart: "Så otroligt rörd"

Musikdagarna har fått en smakstart. Vid Samuel Ljungblahds konsert fick extrastolar ställas in i kyrkan för att möta intresset.
Det betyder så oerhört mycket för Virserum att få tillgängliggöra musiken, säger kyrkomusiker Lisa Sandstedt som blev rörd av att blicka ut över en i det närmaste fullsatt kyrka.

Annons:

En musikgudstjänst fick inleda Virserums Musikdagar 2023 på söndagen, följt av en lunchkonsert med Anders Nilsson och Leif Dahl på måndagen. Även det två välbesökta programpunkter.

– Leif Dahl har betytt så mycket för Virserums Musikdagar och det känns så roligt att få den här lokala anknytningen, som får starta alltihop. Vi kunde inte fått en bättre start på musikdagarna, säger Lisa Sandstedt, till vardags kyrkomusiker i pastoratet och nu den som håller i trådarna i nära samarbete med tidigare arrangörerna Tommy Svanström och Ylva Svanström.

Fick ställa ut extrastolar

På måndagskvällen lockade den svenske låtskrivaren och artisten Samuel Ljungblahd, även kallad Sveriges soul- och gospelkung, och pianisten Jonathan Alfredsson runt 260 personer till kyrkan för att lyssna på en konsert som inte lämnade någon oberörd. 

– Det är musik i absoluta toppklass – som vi får hit till Virserum. Det är fantastiskt, sa Lisa Sandstedt.

Fo¨r den breda publiken fick Samuel Ljungblahd sitt första genombrott med sin medverkan i tv-programmet ”Så ska det låta”, vilket sedan toppades av hans medverkan pa° prins Carl Philip och prinsessan Sofias bro¨llop. Nu fyllde han i det närmaste Virserums kyrka med 260 personer.

– Utöver förköpen kom det ett 20-tal till, så vi fick ställa ut extrastolar i kyrkogången, säger Anni-Li Karlsson som kunde välkomna många hon sett på musikdagarna genom åren, som hittat tillbaka när arrangemanget gör comeback efter tre års uppehåll på grund av coronapandemin. Men också många nya, inte bara från Virserum utan från andra delar av kommunen.

Lisa Sandstedt var märkbart tagen av stunden, när hon blickade ut över en fullsatt kyrka.

– Du ser jag får torka en tår, sa hon.

Kan du försöka beskriva vad du känner nu när Virserums Musikdagar är igång?

– Jag är ganska trött, det är man efter allt arbete. Men också så otroligt rörd. Att man får höra det här sorlet och jublet, att vi får bjuda på det igen. Det betyder så oerhört mycket för Virserum att få tillgängliggöra musiken. För musik ska upplevas live och det ska man inte behöva åka så långt för. Och vi har alla dessa aktörer, föreningslivet och alla frivilliga som stöttar och hjälper till. Det är bara så underbart.

Hur går det med biljettförsäljningen?

– Det går bra, men det finns biljetter kvar till allt i veckan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: