Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tre debut(tanter) ställer ut i Vimmerby:

Susanne Pettersson, Lotta Briheim och Mia Larsson ställer ut för första gången. Foto: Simon Henriksson

Tre debut(tanter) ställer ut i Vimmerby: "Skräckblandad förtjusning"

De har aldrig ställt ut tillsammans. Knappt var för sig heller. Men nu ställer de tre kvinnorna Lotta Briheim, Mia Larsson och Susanne Pettersson ut för första gången på CHG Ateljé och Galleri i Vimmerby.
– Det är med skräckblandad förtjusning, säger Lotta Briheim.

Annons:

Alla tre har målat under stora delar av livet. Mia Larsson tog upp målningen mer seriöst och då föddes också en idé hos henne.

– Det var när jag började måla mer och mer som jag kände att man ju aldrig visar det man gör för någon. Man ställer det där hemma bara. Då kände jag att det kunde vara kul att få göra en utställning, berättar hon.

Hon tog kontakt med galleristen Anne-Marie Brushane på CHG Ateljé och Galleri. Sedan hade idén blivit något till större.

– Hon tittade på tavlorna och vi bestämde att jag skulle kolla med Lotta och Susanne om de också var sugna. 

Tre vännerna ställer ut

Efter lite funderingar fram och tillbaka var de båda det. Så nu är det tre kompisar som ställer ut tillsammans.

– Är man från Södra Vi så känner man ju varandra. Sedan kommer livet emellan och kontakten är lite mer sporadisk ibland, men det spelar ingen roll. När man väl ses känns det inte som att det gått så lång tid, säger Lotta Briheim och Susanne Pettersson. 

Var det självklart att haka på direkt?

– Nej, verkligen inte det. Hade det inte varit för min "Benke" (sambon) och kollega Lotta så hade jag nog inte varit med. De tyckte det var klart jag skulle vara med. Men du vet hur det är. Man jobbar i den här stan och är härifrån – och så ska folk bedöma en. Det är lite skräckblandad förtjusning och har väl med den där jädra jantelagen att göra, berättar Lotta Briheim.

Mia Larsson instämmer:

– Man blottar verkligen sig själv. 

"Himla kul"

Utställningen, som går under det fyndiga namnet "DebuTANTERNA" har vernissage på lördag. Alla tre använder målandet som någon form av meditation och målar abstrakta verk.

– Är jag låg så går jag och ställer mig och målar. Det räcker att slänga ut lite färg, man blir jätteglad av färg. Jag har även fått mina barn, när de mått som sämst, att måla och tvingat dem att göra det. Då får man bort skiten och man mår så gott av färger, säger Lotta Briheim och fortsätter:

– På något ställe kanske man kan se en näckros eller en himmel, men vi målar abstrakt och det är upp till betraktaren att bedöma. Kan man få fram känslor så är det jätteroligt.

Hur känns det för er att ställa ut nu som debutanter?

– Det ska bli så himla kul, men det är väldigt utanför min komfortzon, säger Mia Larsson. 

– Vi träffas här klockan 10, dricker tre flaskor bubbel och sjunger karaoke. Så känns det, skrattar Lotta Briheim som inte får medhåll av Susanne Pettersson:

– Jag tänker mest: Vem vill se mitt kladd? Nu ska alla som kommer få se det. Man blottar sig själv och hänger upp sina känslor, men så är det. 

Vernissagen är på lördagen och utställningen pågår sedan under tre helger.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: