Annons:

Sök

Annons:

Kulturskolan bjuder in till öppet hus – ”Bara att hoppa in”

Kulturskolan bjuder in till öppet hus imorgon. Foto: Ossian Mathiasson

Kulturskolan bjuder in till öppet hus – ”Bara att hoppa in”

På onsdag bjuder Kulturskolan i Vimmerby in till öppet hus. Syftet är att visa upp sin breda verksamhet.
– Vi vill visa vilka vi är och man ska veta att vi finns, berättar teaterpedagogen Linnéa Nestor.

Annons:

Kulturskolans erbjuder kurser inom en mängd olika områden: dans, teater, musik, bild, form, slöjd och film. Imorgon, i anslutning till årets terminsstart, blir det öppet hus i den anrika byggnaden vid gymnasiet i Vimmerby.

– Vi har haft öppet hus förut och då hade vi lite workshops, men det är lite nytt grepp i år. Bland annat kör vi kulturbingo, man får en bingolapp och så testar man olika saker och har chans att få bingo och vinna ett pris, berättar Nestor.

 "Ska vara enkelt att komma hit"

Inom teatern och dansen blir det korta workshops och det krävs ingen föranmälan.

– De kommer ligga på 15 minuter så det är bara att hoppa in. Slöjd, musik och form kommer köra på hela tiden, vi vill att det ska vara enkelt att komma hit.

Vad är målet?

– Det är framförallt att visa vilka vi är, träffa pedagoger och man ska veta att vi finns. Det känns som att det är vissa grupper som vi inte når så lätt och det kan vara att man inte vågar börja på en kurs, då kan det här vara ett bra tillfälle att testa på. Tycker man att det är svårt att boka in sig kan man få hjälp också.

"Mycket tryck på allt" 

Kulturskolan har cirka 300 barn och ungdomar i sin verksamhet.

– Vissa kurser är fullbokade, men det är bra att anmäla sitt intresse ändå. Det är viktigt för oss att veta inför framtiden.

Vilka delar är mest populära?

– Dansen är stark, men vi har nästan fullt i teatergrupperna också. Det känns som att det är mycket tryck på allt. Överlag är det lite svårare att nå högskoleungdomar. Där har vi en kurs i bild/form som vi hoppas på. Vissa saker kan vara svårt att börja med när man är 15, men det kanske är lättare med bild/form.

Nye kulturskolechefen Patrik Svedberg Skog tillträdde sin tjänst i veckan.

– Det känns som att vi bubblar på och det är skönt att vi fått in Patrik på plats. Vi kommer köra vidare med vår kulturverkstad i Bullerbyn och vi kommer även ha en teatergrupp där som ska bli mer fast. Jag tycker att det känns bra.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: