Annons:

Sök

Annons:

Framgångsrikt och ovanligt nationaldagsfirande på Smalspåret

Foto: Pressbild

Framgångsrikt och ovanligt nationaldagsfirande på Smalspåret

En resa i både tid och musik. Det bjöd Länsmusiken i Kalmar tillsammans med Smalspåret på när det vankades nationaldagsfirande. Dimpker Brothers, Mollie Minott och Gunnebo musikkår var några av de som uppträdde.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Nationaldagen bjöd på musik i en historisk miljö, i alla fall för alla de som följde Smalspårsresans livesändning. Länsmusiken i Kalmar arrangerade nämligen en skönklingande resa från Hultsfred till Västervik med musikalisk underhållning på alla stopp. Resan med rälsbussen hade under dagen tiotusentals tittare via länsmusikens facebooksida, meddelar man i ett pressmeddelande.

Musikanterna innefattade Dimpker Brothers, Mollie Minott, Västerviks manskör, ”Dolly Dots” med Sandra, Millan & Marlene, Vena Musikkår, Överrums musikkår, Filip Jers, Ville Bromander, Törbjörn Westman & Camerata Nordica, samt Gunnebo musikkår. Resan leddes av "Tage", spelad av Martin Ibohm. Kalmar Länsmusiks styrelseordförande, Peter Högberg, anslöt vid Tuna station och höll ett traditionsenligt nationaldagstal.

Vill göra om firandet

Carolina Johansson, producent på Länsmusiken, är nöjd med evenemanget.

– När idén föddes och började växa till liv fanns inget färdigt format. Men en sak var värdefull och det var att det skulle ske på riktigt och den 6 juni. Vi ville skapa ett firande som skedde på ”plats” och med levande musik och kulturinslag. Vår förhoppning är att kunna göra detta till ett återkommande inslag under nationaldagen, berättar Carolina.

Evenemanget arrangerades tillsammans med Hultsfreds kommun, Vimmerby kommun, Västervik kommun, samt Tjustbygdens järnvägsförening.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: