Annons:

Sök

Annons:

Nytt samarbete bakom populär konsert i kyrkan

Det blev en maffig kväll i kyrkan. Foto: Privat

Nytt samarbete bakom populär konsert i kyrkan

I lördags kom mängder med besökare till kyrkan för en gospelkonsert.

Annons:

Kantorn Melanie von Goldbeck som leder Gospelkören Vimmerby kom upp med idén att ordna en konsert med Döderhult gospelkör och Anna Rosén, kantor i Döderhult församling, hakade genast på. Det är mycket roligare för både sångare och publiken när det är en stor kör och dessutom känns det bra att jobba gränsöverskridande, att komma i kontakt med grannpastorat. 

Körövning i Vimmerby kyrka på lördag eftermiddag, gemensam mat i församlingshemmet, konsert i kyrkan. Nästa dag konsert i Döderhult med båda körer. Häftig upplevelse när en lång rad körsångare (55 sångare!) iklädda blåa kåpor gick in i kyrkan under musik av det fantastiska bandet och när de var framme började sjunga ”Ride on King Jesus!” med full klang. 

*

Jätteduktiga musiker och fint ljusshow understrykande de olika karaktärer av styckena. Besökare i nästan varje kyrkbänk, 175 i kyrkan. Anita Rudvall höll en kort andakt. 

Gospel betyder ju det glada budskapet = att Gud så älskade världen att han kom ner till vår dimension och gav mänskligheten en andra chans. Och gospelsång är egentligen svaret på det glada budskapet: tacksamhet, lovsång och glädje! 

Lite allsång var också med, växelsång mellan solist (”I woke up this morning with my mind, my mind”) och kören och publiken (“stayed on Jesus”). Melanie von Goldbeck och Anna Rosén turades om med att leda kören. Uttåg ur kyrkan under musik och sen ställde kören sig utanför kyrkporten och sjöng för den nöjda publiken som lämnade kyrkan. 

Vi hoppas kunna fortsätta samarbetet med de två körerna.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: