Annons:

Sök

Annons:

Guldkant tar nästa kliv och öppnar restaurang i Vimmerby till våren 2022. På bilden syns Henrik Arkåsen, Erik Hemmingsson, Jens Liljeberg och Jonas Settlin. Foto: Guldkant/Pressbild

EXTRA: GULDKANT UTÖKAR OCH ÖPPNAR I VIMMERBY NÄSTA ÅR

Restaurang Storgatan 52 (tidigare Smak by Simon) har fått ny ägare. Det är Guldkant i Västervik som utökar och öppnar i Vimmerby våren 2022. 

Annons:

Västerviksrestaurangen Guldkant skriver på sin Facebooksida att de expanderar och satsar på en restaurang i Smak by Simons och restaurang Storgatan 52:s gamla lokaler på Storgatan i Vimmerby. 

Magnus Johansson köpte för drygt ett år sedan konkursboet efter restaurangen Smak i centrala Vimmerby och startade restaurang Storgatan 52 i augusti i fjol. Verksamheten stängdes i oktober på grund av pandemin och har inte haft öppet sedan dess. 

"Naturligt att etablera oss i Vimmerby"

Nu står det klart att Guldkant gör entré i Vimmerby och öppnar under valborgshelgen nästa år. 

”Vi har förstärkt organisationen långsiktigt med Erik Hemmingsson och Jens Liljeberg som delägare i moderbolaget. Och det känns naturligt att etablera oss i Vimmerby, självklart är vi ödmjuka och lyhörda för vad lokalbefolkningen tycker. Den stora rymliga lokalen, det fantastiska läget och det potentiella gästunderlaget genom Astrid Lindgrens Värld gör oss till ett utmärkt alternativ till de restauranger som finns i city idag. Vi ser verkligen fram emot att öppna i Vimmerby”, skriver Guldkant på sin Facebooksida. 

Guldkantsgänget med Jonas Settlin, Henrik Arkåsen, Erik Hemmingsson och Jens Liljeberg ser fram emot att komma igång i Vimmerby till nästa vår.

"Vi är så glada och förväntansfulla över att äntligen få öppna och erbjuda Vimmerby en mysig restaurang med god mat, trevlig miljö, avspänd service, skön musik och trivsam stämning. Vi hoppas vara den platsen Vimmerby. Vår ambition är att Guldkant blir det naturliga valet för alla som är på jakt efter det lilla extra till rimliga priser", skriver Guldkant på sin Facebooksida.

Ombyggnationen börjar i höst

Ombyggnationen och renoveringen av lokalen kommer påbörjas under hösten och om allt går enligt plan beräknas restaurangen öppna den 30 april 2022. Restauranglokalen får runt 100 sittplatser, inklusive en cocktailbar med cirka 30 sittplatser.

Guldkant skriver i sitt pressmeddelande att de serverar ett brett utbud av mat. 

"Här äter du en snabb måltid likväl som en trerätters middag, tar ett glas vin, möter upp dina vänner för en drink, hämtar din take away. På Guldkants tallrikar hittar du Moules frites, ost & chark, vår jättestora schnitzel, råbiff, Guldkantspizzor och crème Brûlée, vi kallar det “bistroklassiker”, säger Henrik Arkåsen, kreativ chef.

Den stora nyheteni Vimmerby kommer bli att jobba ännu mer med utbudet för barnfamiljer.

"Vi är ju vana vid att ha många barn som gäster i Västervik, men förväntar oss ännu större tillströmning i Vimmerby".

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: