Annons:

Sök

Annons:

  • Sevedegatan 21 (Koppargården) är en av de fastigheter som ingår i affären när Sevede Fastighets nu säljer hela sitt bestånd.

  • Stensbergsgatan 6-8.

KLART: STOR FASTIGHETSAFFÄR GENOMFÖRD I VIMMERBY

78 lägenheter och två lokaler i Vimmerby får ny ägare i en stor fastighetsaffär. Sevede Fastighets AB, som ägs av Dag och Anette Hemmingsson, säljer hela sitt bestånd. Köpare är ett företag från grannkommunen.

Annons:

Den 1 september blev affären klar där Sevede Fastighets AB säljer hela sitt bestånd till det Mariannelundsbaserade företaget Kyllenbäck Associated AB – ett bostadsföretag som under varumärket Bruzahem äger och förvaltar egna fastigheter på olika orter i Småland.

"Kände att det var rätt i tiden"

Totalt avser affären sex fastigheter i Vimmerby stad, bestående av 78 lägenheter och två lokaler. Den totala uthyrbara ytan ligger på cirka 6 000 kvadratmeter.

– Det stämmer att vi har sålt av allt. Vi kände att det var rätt i tiden, och att köparen var den rätta – en seriös aktör på marknaden, säger Dag Hemmingsson i en kommentar.

De fastigheter som ingår i  köpet är Stensbergsgatan 6-8, Kungsgatan 7, Östra Skolgatan 10, Östra Skolgatan 15, Sevedegatan 21 (Koppargården) och Stora Torget 3 (gamla Nordea-huset).

"Samma goda anda"

Vi har sökt Markus Kyllenbeck, vd för Kyllenbeck Associated AB, utan att lyckas nå honom.

I ett brev till de berörda hyresgästerna skriver han bland annat:

”Som hyresgäst kommer det inte att ske några större förändringar utifrån nuvarande förvaltning. Vi hoppas att ni fortsatt ska trivas och vi kommer att göra vårt bästa för att fortsätta förvalta fastigheterna i samma goda anda som tidigare ägare”.

I Vimmerby äger Kyllenbäck Associated sedan tidigare fastigheten Näktergalen 4 (det så kallade Önska-huset).

Sevede Fastighets AB bildades 1993 och har de senaste åren legat på en omsättning på runt eller drygt sex miljoner kronor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: