Annons:

Sök

Annons:

Sofia Reither från Lönneberga är nytillträdd entreprenadingenjör på Byggklason i Vimmerby och Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Byggföretaget tar nästa steg och anställer Sofia som entreprenadingenjör

Det lokala byggföretaget Byggklason är på frammarsch och anställer Sofia Reither som ny entreprenadingenjör efter nio år som anställd på Skanska.
– Jag upplever att detta känns mer hållbart för mig, säger hon. 

Annons:

Sofia Reither, ursprungligen från Vimmerby och numera bosatt i Lönneberga, tillträdde sin nya tjänst som entreprenadingenjör direkt efter semestern i augusti och har jobbat på Byggklason i ungefär två månader. 

– Jag har jobbat på entreprenadsidan på Skanska i Oskarshamn i nio år och lämnade en projektchefroll för att komma till Byggklason. Jag och Pär har haft kontakt en längre tid och jag kände till slut att det var dags att byta jobb, säger Sofia Reither. 

"Roligt i ett nytt gäng"

Hon nämner flera anledningar till varför hon bestämde sig för att lämna sin tidigare tjänst till förmån för jobbet på "hemmaplan".

– Det handlar först och främst om att jobba i ett bolag som jobbar på ett annat sätt än vad jag har gjort tidigare, bredda min kunskap, tillföra min erfarenhet och få jobba på hemmaplan. Byggklason jobbar på ett annat sätt än vad jag är van vid sedan tidigare och har en annan kontakt med alla kunder. Det handlar också om den privata sidan med att få ihop livspusslet. Jag upplever att detta känns mer hållbart för mig, säger Reither och fortsätter:

– Jag känner redan nu att jag har tagit rätt beslut och den anda som jag trodde fanns i bolaget överensstämmer med mina förväntningar. Det som jag tycker ska bli roligast är att jobba där jag känner är hemma och att jag blir som navet i de olika projekten. 

Hur har första tiden på nya jobbet varit?

– Den har varit väldigt bra och extra roligt är det att komma in i ett nytt gäng. Här är stämningen avslappnad och god och det är jätteviktigt att man trivs. Det är roliga projekt som är på gång och som vi tror på både i Vimmerby och Västervik, vilket gör att det blir ännu bättre, säger Sofia Reither. 

"Ligger i linje med företagets utveckling"

Byggbolagets vd Pär Holmstrand är mycket tillfreds med rekryteringen av Sofia Reither. 

– Vi är nöjda och stolta för att ha fått hit en kompetent och skicklig hemvändare. På så små orter är högutbildad personal en bristvara. Sofia är högskoleutbildad och det är det benet vi har velat förstärka vad gäller entreprenadjuridik och projektstyrning. Det faller sig helt naturligt och ligger helt i linje med företagets utveckling. Vi förstärker vår organisation ytterligare för att kunna jobba på det sätt vi vill, säger Pär Holmstrand. 

Har ni mycket stora projekt på gång?

– Vi har överlevt coronaåren som vi har känt av rejält. Vi har hela tiden haft jobb att göra och det ser ut att komma större projekt 2022 och 2023 igen. Vi känner framtidstro.

Byggklason har i dagsläget ett 40-tal yrkesarbetare och tjänstemän anställda i Vimmerby och Västervik.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: