Annons:

Sök

Annons:

Willys kommer att flytta in i helt nybyggda lokaler vid Vimmerbyallén under 2023. Foto: Simon Henriksson

WILLYS BYGGER NYTT I VIMMERBY – HÄR KOMMER BUTIKEN LIGGA

Idag har Vimmerby nåtts av nyheten att matvarujätten Willys kommer att etablera sig i staden. Johanna Eurén, presskontakt på Willys, berättar att butiken kommer att ligga där Erikshjälpen finns i dagsläget. En i stort sett helt ny byggnad kommer att uppföras på platsen. 

Annons:

– Vi är väldigt glada över att få till en etablering. Vi tror mycket på läget och på Vimmerby som ort. Vi tror att vi kommer kunna tillföra något till stan, det blir förhoppningsvis mer att välja på och vi kan vara med och pressa matpriserna så att Vimmerbyborna får mer i plånboken, säger Johanna Eurén.

Willys kommer att ligga där Erikshjälpen ligger idag och en i stort sett helt ny byggnad kommer att uppföras på platsen.  

– Om jag förstått det rätt så är det där. Vi kommer hyra fastigheten. 

Blir det en nybyggnation på tomten?

– Ja, i princip blir det en hel nybyggnation. Det är möjligt att det finns kvar något i botten, men man kan säga att det är en nybyggnation. Det blir bra för oss, för då kan vi skapa en butik som har de bästa förutsättningarna både för kunder och medarbetare, och för parkering och lastning och lossning och allt som behövs för att driva butiken.

Det pratas om 40 nya jobb. Handlar det om 40 butiksanställda?

– Ja, det är i butiken. Både fastanställda och så brukar vi anställa ett antal extrapersonal till kvällar och helger och semestrar och så. Jag vågar inte säga hur många heltidstjänster, men det handlar om 40 huvuden. Ett antal heltider och ett antal deltider.

När kommer butiken öppna?

– Under 2023 har vi sagt, och vill inte vara mer specifika än så. Vi är i ett tidigt skede så vi nöjer oss att säga så. Men vi har tecknat ett avtal med fastighetsägaren. När spaden sätts i marken kan jag inte säga i dagsläget, det hänger på bygglov och tillstånd och andra saker. 

Vi återkommer med fler artiklar i ärendet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: