Annons:

Sök

Annons:

Butik flyttar tillbaka till centrum i Vimmerby: ”Nu har jag landat rätt”

Karin Homann har flyttat Hälsoboden från Sevedegatan till Norrtullsgatan. Foto: Ossian Mathiasson

Butik flyttar tillbaka till centrum i Vimmerby: ”Nu har jag landat rätt”

Karin Homann driver Hälsoboden i ny lokal i centrala Vimmerby från och med i dag.
– Det har varit snabba ryck. Kontraktet skrevs i torsdags och jag öppnar i dag, säger Karin Homann. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Här kan man snacka om att det har gått undan. Egenföretagaren Karin Homann har tillsammans med goda vänners hjälp flyttat från lokalen på Sevedegatan och in i gamla guldsmedsbutiken på Norrtullsgatan i Vimmerby under de senaste dagarna. 

– Det kom upp en ledig lokal i centrum och jag kände att det skulle vara kul att satsa. Jag tror att det är en ändamålsenlig, trevlig lokal som jag kan nyttja på ett bra sätt. Den ligger bra i centrum och det har varit en hyresvärd som har varit väldigt tillmötesgående, säger Karin Homann. 

Det var i maj förra året som hon flyttade från ett centralt läge till utkanten av själva stadskärnan. Nu är hon tillbaka i centrum igen och har sin lokal på Norrtullsgatan i Vimmerby. 

– Det har varit ägarskifte i de tidigare lokalerna, men nu känns det verkligen som att jag har landat rätt. Jag är jättetacksam för de tidigare lokalerna. Jag har i ett och ett halvt år hyrt in mig hos ”Maggan” (Margareta Karlsson) som är terapeut så hon är kvar och driver sin verksamhet vidare. Hon hyrde ut ett rum till mig och jag är tacksam för att jag fick möjligheten att vara där, säger Karin Homann. 

Flytt över en helg

Sista dagen hon hade öppet i sin lokal på Sevedegatan var i fredags och hela helgen har vigts åt att flytta varor, hyllor och all annan utrustning till den nya lokalen. 

– Vi började direkt efter stängning i fredags och jag hade en målare som ställde upp med kort varsel och jobbade hela helgen. Jag har haft en otrolig uppbackning av vänner med bärhjälp, nedplockning och upplockning av varor. Utan vänner står man sig slätt i sådana här lägen. 

Hon öppnade i sin nya lokal på tisdagen och jobbade med de sista förberedelserna långt in på natten. 

– Jag hade två kompisar som körde med mig fram till klockan 05 i morse. Jag har bara varit hemma och vänt på kudden och sedan tillbaka igen. Flytten har gjorts över en helg och det är lite småfix kvar. Skyltar är på g. 

Hon ser många fördelar med lokalbytet och tror att det kommer gå bra.

– Det är jättekul att få vara med uppe på stan nu med tomtenatta. Jag ser verkligen fram emot att vara mitt i smeten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: