Annons:

Sök

Annons:

  • Nytt café i centrum:

    Fastighetsägaren Fogelvik Fastigheter tror att miljön i Rosenkransens tidigare lokaler kan bli en riktig trivselhöjare åt det planerade caféet. Foto: Lotta Madestam

  • Nytt café i centrum:

    Enligt fastighetsägaren bygger man ett nytt kök tillsammans med tilltänkta hyresgästen, som också ska ha inhandlat grejer och ställt dit material. Foto: Lotta Madestam

Nytt café i centrum: "Tror miljön kan bli en trivselhöjare"

Niklas Andersson, teknisk chef på Fogelvik Fastigheter, tror att miljön kan bli en riktig trivselhöjare åt det café som är tänkt att flytta in i tidigare Rosenkransens lokaler. Anna Rixman är den som kommer driva caféet.
– Vi var mitt uppe i andra tankar när det här dök upp, vi tycker ett café är ett mycket trevligt inslag, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lokalen har stått tom i ett och ett halvt år sedan Rosenkransen flyttade ut.

I avsaknad av ny hyresgäst hade en ny tanke väckts så smått hos fastighetsägaren Fogelvik Fastigheter.

– Vi hade så smått börjat tänka på att inreda ytan till lägenheter istället. De hade vi fått uthyrda direkt, med det läget i centrum, säger Niklas Andersson.

Trevligt alternativ

Då dök ett annat alternativ upp, som han tycker låter trevligt – nämligen en hyresgäst som säger sig vilja starta café i lokalen.

– Vi har inte skrivit papperen än, men vi styr med byggnationen av kök tillsammans med tilltänkta hyresgästen. Vi är inte långt ifrån varandra i diskussionerna, utan jag skulle säga att vi kommit långt.

Så du är hoppfull att få lokalen uthyrd och att det blir just ett café i fastigheten?

– Ja, det är jag. Bara lite smågrejer återstår för att vi ska få till det sista och med säkerhet kan säga ”så här blir det”.

Har hyresgästen själv sagt någon om sina planer?

– Hennes café verkar bli ett komplement till övriga. Som det låter på henne, har hon reagerat på att det är lite dåligt med öppettider, exempelvis har inget annat café öppet på söndagar. Hon har också sagt att hennes inriktning ska vara att erbjuda lite mer för allergiker, säger Niklas Andersson och fortsätter:

– Jag tror miljön kan bli en riktig trivselhöjare. Lokalen ligger ju även väldigt bra, i anslutning till torget, så det här tror jag blir ett trevligt inslag i Vimmerby.

Vi har fått tag i den aktuella hyresgästen Anna Rixman, men hon har bett om att få återkomma under fredagen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: