Annons:

Sök

Annons:

Nytt besked om tomma centrumlokalen: ”Har en ny tanke”

Fogelvik Fastigheter har en ny tanke, det kan bli så att man gör om den stora centrumlokalen till två mindre, i hopp om att få in hyresgäster lättare. "Vi har haft några aktörer som tittat på det konceptet", säger Niklas Andersson, bolagets tekniske chef. Foto: Lotta Madestam

Nytt besked om tomma centrumlokalen: ”Har en ny tanke”

Fogelvik Fastigheter står fortfarande utan hyresgäst till lokalen som Djurproffsen tidigare hyrde. Nu finns en annan idé, som man tänker skulle underlätta att få in hyresgäster i den runt 400 kvadratmeter stora centrumlokalen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Affärslokalen, som är mitt emot Coop, gapar fortfarande tom.

– Vi har ingen hyresgäst på gång för tillfället. Det rör sig ju om en väldigt stor yta, så den är inte helt enkel att hyra ut. Det blir kostsamt för hyresgästen, så man måste ha en väl genomtänkt idé, säger Niklas Andersson, teknisk chef.

I brist på hyresgäst sa bolaget för drygt ett år sedan att man börjat fundera på att söka bygglov för mindre lägenheter i markplan.

– Får vi den inte uthyrd måste vi göra något, sa Niklas Andersson till Dagens Vimmerby i december 2020.

Har ni jobbat vidare med den tanken?

– Läget är detsamma, vi har ännu inte lämnat in någon bygglovsansökan. Det är en stor process att bygga lägenheter. Det gör sig inte självt.

Istället har en ny tanke som ligger närmare till hands väckts, enligt Niklas Andersson.

– Vi har tittat på att dela upp lokalen och göra om den stora till två mindre. Det skulle bli en på drygt 200 kvadratmeter och en på drygt 100. Det är en åtgärd som egentligen ligger närmare till hands, eftersom det har varit så en gång i tiden. Det finns redan förberedda entréer.

Aktörer tittat på konceptet

Det visar sig också att aktörer tittat på det konceptet, med mindre lokal.

– Det har varit ett par restauranger, men det är vi egentligen inte så glada åt. Det är lite svårt med matos som blir, när det är i ett hyreshus. Så har vi haft diverse handel och någon skulle ha möteslokal för sin verksamhet.

– Men samtliga har hoppat av på grund av särskilda skäl, så för tillfället har vi ingen som är aktuell.

Stora hyresintäkter går förlorade

Men en 400 kvadratmeter stor yta kan förstås inte stå orörd hur länge som helst.

– Så är det ju, men vi tror verkligen på en lösning. Det är en lokal som ligger centralt, med en fin exponeringsyta. Så den är inte tokig alls. Men lite stor som sagt.

Hur länge till skulle du säga att ni kan avvakta med ett beslut?

– Vi har inte tittat på det så konkret. Idén att dela upp den finns fortfarande bara i tanken, så lokalen finns tillgänglig som den står nu om någon vill ha den, säger Niklas Andersson.

– Men det är klart att vi kommer till en gräns där vi måste agera. Det är stora hyresintäkter som går förlorade varje månad.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: