Annons:

Sök

Annons:

  • Nu öppnar godiskedjan i Vimmerby – hon blir butikschef

    Mimoza Neza blir butikschef för Go Bananas i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

  • Nu öppnar godiskedjan i Vimmerby – hon blir butikschef

    Tommy Svensson tillsammans med Mimoza Neza inför öppningen av Go Banana.

  • Nu öppnar godiskedjan i Vimmerby – hon blir butikschef

Nu öppnar godiskedjan i Vimmerby – hon blir butikschef

Den här veckan öppnar lågpriskedjan Go Banana i Vimmerby. 400 kvadratmeter fylld med godis – och butikchef blir Mimoza Neza som bor i Vimmerby.
– Det ska bli jätteroligt, säger hon.

Annons:

Tommy Svensson, med bakgrund på stora företag som Sony Music och Walt Disney, är ansvarig för etableringen av Go Banana i Vimmerby. 

Han åkte förbi den tomma butikslokalen där Nilssons Bilhall tidigare låg när han hade hälsat på sina föräldrar.

– Läget var riktigt bra. Jag är ju själv från Vimmerby och såg att det var drygt 400 kvadrat som kunde hyras ut. Jag pratade med dem direkt och en månad senare hade vi tecknat kontrakt. Det är ett väldigt bra läge med korsningen här, Vimmerbyallén, rondellen och mycket trafik. Astrid Lindgrens Värld ligger också nära och det är inte så långt till centrum heller. Många tankar här och det ska bli ett glasskafé mitt över gatan. Det är ett väldigt bra läge för den här typen av verksamhet, säger Go Bananas Tommy Svensson.

Förberedelserna är i full gång på tisdagen inför den tilltänkta öppningen på fredag. En VIP-öppning är dessutom planerad till torsdag kväll.

– Det är fullt upp och har varit ett stenhårt jobb i två månader. Vi fick 120 pall i fredags och nu handlar det om att få ordning på allt i butiken. Det är en del hantverksjobb kvar, men det går framåt och det är rätt många från kedjan som är här och hjälper till med att bygga upp butiken.

Känner ni att ni är i fas?

– Ja, men hyfsat. Det är mycket att ordna med och all personal ska på plats. 

Butikschef med godiserfarenhet

Butikschef har varit viktigt att hitta för Go Bananas. Det blir Mimoza Neza, som bor i Vimmerby och tidigare har jobbat på Hemmakväll i Västervik, som ska ha det övergripande ansvaret.

– Jag har jobbat där i tre år och känner mig rätt hemma i miljön, säger hon.

Vad var det som lockade med det här jobbet?

– Jag bor ju här, så att slippa pendla är en viktig sak. Jag tror också på idén som Go Banana har och tycker att det här ska bli jätteroligt. Att vara med och bygga upp något från grunden är alltid roligt. Jag tror att Vimmerbyborna kommer gilla det här stället. 

Utöver Mimoza Neza kommer det vara fyra anställda till att börja med.

– Mimoza har jobbat mycket med att få hit medarbetare och sätta ihop scheman som funkar. Vi vet ju inte hur det kommer bli, men vi börjar så här och får se vad som händer framåt. Det blir fyra deltider till att börja med, som det kan bli heltider av. Det har varit jättemycket ansökningar och det kan komma att variera beroende på säsong, säger Tommy Svensson.

"Som en gammal taxfree-butik"

Att öppna butiker på mindre orter har flera fördelar, menar Tommy Svensson.

– När man öppnar på mindre orter är det lättare att få genomslag. I större städer är det sånt brus att det är svårare att tränga igenom. Vi har jobbat mycket med marknadsföring på olika sätt. Blir det en bra sommarsäsong med mycket turister här kan det bli jättebra.

Det finns redan en godisbutik i Vimmerby. Hur ser ni på konkurrensen?

– Vi har ett lagervärde på över en miljon här och fantastiskt bra priser. Det är som att gå in i en gammal taxfree-butik. Det är nog ingen som slår oss på fingrarna där.

Har du haft ögonen på Vimmerby tidigare?

– Egentligen inte. Vi har egna butiker i Huskvarna och Tranås, men vi har haft ögonen på Västervik, Oskarshamn och Kalmar. Men när jag svängde förbi här, så lade jag ihop ett plus ett och hoppas att det blir tre. 

Långsiktig satsning

Nyligen har två Go Banana-butiker gått i konkurs i Linköping och Tranås. 

– Vi hade en kille som startade ett för stort bolag och hade 2 500 kvadrat. Han hade inte uthålligheten och han hade både Linköpings- och Tranåsbutiken. Vi har köpt Tranåsbutiken och tagit över den i egen regi. Den öppnar också på fredag. 

Satsningen i Vimmerby är långsiktig, betonar Tommy Svensson.

– Vi tror att det här kommer bli bra, men är samtidigt på det klara med att det tar tid att jobba in ett ställe. Det tar inte en vecka eller kanske inte ens ett år. Det kommer förhoppningsvis mycket turister hit och vi ska försöka locka hit dem också.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: