Annons:

Sök

Annons:

Misstänker att nya prislappar är ett försök att luras – därför byts svart mot rött

I mitten av förra veckan började det dyka upp prislappar med röda siffror, som ersatt de svarta på hyllorna i ICA Kvantum i Vimmerby. "Om en vecka ungefär ska alla vara utbytta", säger handlare Pelle Lindqvist. Foto: Lotta Madestam

Misstänker att nya prislappar är ett försök att luras – därför byts svart mot rött

ICA Kvantum byter ut sina prislappar, från svarta siffror till röda. Det har upplevts av flera läsare som ett sätt för butiken att försöka lura kunderna att tro att det är extrapris.
– När allt är genomgånget kommer det vara tydligt att det enda som hänt är att färgen ändrats, säger Pelle Lindqvist, handlare.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I mitten av förra veckan började det dyka upp prislappar med röda siffror, som ersatte dem med svart på hyllorna i ICA Kvantum i Vimmerby.

I en tid när priserna istället ökar har det fått Vimmerbybor att misstänka att butiken försöker locka eller lura sina kunder att tro att vissa priser sänkts.

– Varan kostar fortfarande samma summa, men med hjälp av den röda färgen tror nog kunderna att det är ett bättre pris än vad det var innan, säger en kvinna som hört av sig till Dagens Vimmerby.

En mängd prisjusteringar 

Pelle Lindqvist, handlare på ICA Kvantum, kan bekräfta att prislappar har börjat bytas ut. Kravet är att man kör rött på allt. Eller inget. Just för att inte riskera vilseleda att det är extrapriser.

– Som våren varit, med en mängd prisjusteringar, är det ett ständigt pågående arbete med att byta etiketter. Vi har tänkt på det här länge, men det har inte blivit av eftersom det är förenat med mycket arbete. När priserna nu ändå justeras passar vi på att genomföra förändringen. Det är inte konstigare än att vi får välja svarta eller röda siffror på våra prislappar. 

Vad är syftet med förändringen? 

– Vi måste titta på hur våra konkurrenter jobbar, i en tid när prisupplevelsen blir allt viktigare. Det här är inget nytt vi hittat på, utan röda siffror har använts under en längre tid av bland annat Willys och i vår egen ICA-familj genom ICA Maxibutikerna. Fram till nu har vi valt att inte ha det, men nu följer vi i de spåren, säger Pelle Lindqvist.

Kan du förstå att det kan kännas vilseledande?

– Ja, det kan jag kanske köpa. Så kan det säkert upplevas tills vi hunnit med att byta allt. Innan vi är klara kan det ju klart se ut som vissa varor är till extrapris. Men våra prisnedsatta varor kommer fortsätta aviseras precis som tidigare med sina vanliga skyltar, säger Pelle Lindqvist och fortsätter:

– Till vårt försvar, så tar det ett tag att bli klara. Med 12 000 till 15 000 etiketter som ska bytas tar det sin tid att gå igenom hela butiken. När allt är genomgånget kommer det vara tydligt att det enda som hänt är att färgen ändrats.

Har ni fått några reaktioner så här långt?

– Nej, jag har lyssnat med personalen och vi har tydligen inte fått några frågor eller kommentarer i butiken. Det tolkar vi som att kunderna känner igen det från andra håll, säger Pelle Lindqvist.

När bedömer du att alla prislappar kan ha hunnit bytas ut?

– Vi kör en varugrupp i stöten och bockar av att allt kommer med. Jag tänker att det kommer vara klart om en vecka. Vi gör det så skyndsamt vi kan – just för att undvika missförstånd.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: