Annons:

Sök

Annons:

Jerker Ekelund och Leif Sörensen framför den andra etappen av Klar Kvadrats koncept på industrilokaler på Krönsmon i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Inflyttningsklart i andra etappen – öppnar för ny lösning

Konceptet Klar Kvadrat har gjort klart sin andra etapp på Krönsmon i Vimmerby. 15 nya lokaler har byggts och nu går försäljningen in i ett intensivare skede – samtidigt som företaget öppnar för en ny lösning.
– Det primära är att sälja fastigheterna, men vi kan tänka oss att diskutera uthyrning också, säger Jerker Ekelund, försäljningsansvarig för projektet.

Annons:

Den första etappens 15 lokaler på Krönsmon i Vimmerby sålde slut på cirka ett år. Den primära kunden är företagare inom hantverksbranschen och Sandstedts El och Björklunds Måleri är två typiska köpare.

Nu står etapp två klar – även den med 15 nya industrilokaler.

– Vi är nöjda med resultatet i etapp ett och valde att bygga även etapp två och nu står 15 nya lokaler från 60 till 140 kvadrat redo för inflyttning. Konceptet Klar Kvadrat bygger på att vi levererar inflyttningsklara lokaler med värme, vatten, fiber och vi är också snabba med specifika kundanpassningar och önskemål. Slutbesiktningen sker i närtid och allt är klart för att flytta in redan nu.

 "Fortfarande billigare att äga"

I den nya etappen har en lokal redan sålts till Åbro Supply och en till en privatkund. Kvar finns 13 lokaler och Ekelund tror på ett par avslut till fram till årsskiftet.

– Vi har en affär på gång på en större grej och jag hoppas vi kan sätta den affären inom kort. Det är ett Vimmerbyföretag som tittar på att ändra sin verksamhet och expandera lite.

Jämfört med etapp ett har världsläget förändrats enormt med rekordhög inflation och stigande räntor. Ekelund tror att det blir något tuffare att sälja in de 13 kvarvarande lokalerna i Vimmerby och de tio som finns klara i Hultsfred.

– Det är lite tuffare, men när man pratar med hantverkare och liknande så har de att göra. De är inte arbetslösa. Ränteläget gör att man funderar, men det är fortfarande billigare att äga sin fastighet. Vi har även fått förfrågningar om att hyra också. Det är vi inte oävna till, men det primära är försäljning.

Ni är öppna för uthyrning också?

– Absolut.

"Ligger ganska bra till"

I Hultsfred finns det tio lokaler klara som ligger mellan 60-72 kvadrat. I veckan arrangeras visningar i både Vimmerby och Hultsfred.

– Det är fortfarande Vimmerby som är lite hetare, men jag tror mycket på konceptet i Hultsfred också. De gör ett fint handelsområde där så det borde ta fart lite.

När tror du att lokalerna är slutsålda?

– Det tog ett år sedan var etapp 1 slutsålt, i Västervik tog lite också drygt ett år. Med tanke på det ligger vi ganska bra till. Jag tror på några avslut till innan året är slut, helt klart.

Klar Kvadrat byggs av Leif Sörensens bolag Anncott fastigheter och Jerker Ekelund jobbar som försäljningsansvarig för projektet. Utöver satsningarna i Vimmerby och Hultsfred planerar Klar Kvadrat för projekt i Västervik och Nässjö. I Västervik handlar det om 22 lokaler i storlekarna 60-105 kvadratmeter och i Nässjö tio lokaler mellan 60-105 kvadrat. Bygglovsansökningarna är inlämnade och byggstart väntas ske under hösten.

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: