Annons:

Sök

Annons:

Lokala näringslivsprofilen Linda Carlsson är styrelseordförande för Svenska Hem. Foto: Arkivbild

Miljardaffär med lokal koppling: "Ska bli fantastiskt bra"

Svenska Hem köper EM Home och får därmed en sammanslagen omsättning om 1,4 miljarder kronor. "Nu har vi fokus på att göra detta fantastiskt bra", säger Svenska Hems ordförande Linda Carlsson.

Annons:

Nu är det klart att Svenska Hem köper EM Home. Den 15 december blir det totalt 36 Svenska Hem-butiker och enligt butiksbolagens senaste bokslut är det en omsättning totalt sett på nästan 1,5 miljarder kronor.

"Att få Svenska Hem att växa genom nya butiker har stått högst upp på agendan under en längre tid. När sedan denna affärsmöjlighet dök upp så var det helt naturligt att driva det i mål", säger Vimmerbyföretagaren Linda Carlsson, som är styrelseordförande för Svenska Hem, i ett pressmeddelande. 

I dagsläget finns 28 EM Home-butiker i Sverige. Tolv av dessa handlare konverterar till Svenska Hems koncept under 2023. 

"Vi arbetar också vidare på resterande handlare. Vår tanke är att behålla båda varumärkena men med två olika koncept. Eftersom det har investerats hårt i varumärket EM Home genom tiderna anser vi det som attraktivt för flera möbelhandlare", säger Linda Carlsson. 

Materialmännen redan ansluten

Planen är också att fortsätta växa via fler handlare.

"Vårt första mål är att nå två miljarder kronor i omsättning. Vi ser det som en stor möjlighet för andra befintliga kedjor och även frifräsare att ansluta till oss, eftersom det redan finns upparbetade koncept och en driven organisation. Vi ser fram mot att fler ska knacka på vår dörr", säger hon. 

Materialmännen har fyra möbelbutiker i Vimmerby, Västervik, Oskarshamn och Eksjö, som sedan många är tillbaka redan är anslutna till Svenska Hem. 

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: