Annons:

Sök

Annons:

Verksamheten vid Mossebo Gästhem är till salu. Men intresset är svalt. Foto: MostPhotos

Så ser intresset ut för verksamheten: "Vad är nyfikenhet och vad är intresse?"

I somras stod det klart att verksamheten vid Mossebo Gästhem skulle säljas. För knappt två månader sedan kom annonsen om verksamheten ut.
– Vi har haft en visning där, säger ansvarig mäklare Jan Bergström.

Annons:

För drygt tre år sedan tog trion Clara Rylander, Andrew Johnston och Andreas Nibelius över Mossebo Gästhem. I somras kunde Dagens Vimmerby avslöja att verksamheten skulle säljas.

– Det är till salu och det är inga konstigheter. Vi säljer Mossebo och det är ett tråkigt beslut, men så är det. Under hela pandemin har det varit svårt att få tag i folk och det är lika svårt fortfarande, om inte ännu svårare. Situationen är som den är och vi kan inte driva det själva. Vi behöver personal som hjälper till och det är superbrist på både kockar och serveringspersonal. Det är jättemärkligt kan man tycka, men så är läget för väldigt många. Det är därför vi har tagit beslutet att göra oss av med verksamheten. Det är inget vi har önskat, men så är det, berättade Andrew Johnston då.

Haft visning

Mossebo Gästhem hade senast öppet kring juletid 2021. Tidigare i höstas kom annonsen om verksamheten ut hos Svensk Fastighetsförmedling. Jan Bergström är ansvarig mäklare.

Han berättar nu om hur intresset för verksamheten ser ut. Utgångspriset är satt till 700 000 kronor.

– Vi har haft en visning där, men det har inte hänt så mycket ännu. Det är två som har hört av sig, men det har inte varit så mycket. Den första som var och tittade har inte återkommit. Jag har sökt henne ett par gånger, men inte fått tag i. Det är inte så lätt att ringa till folk längre, det är nästan normalt att man inte svarar på okända nummer numera, säger Jan Bergström.

Verkar det finns ett intresse?

– Det är alltid svårt att säga. Var börjar nyfikenheten och var börjar intresset? Det är alltid svårt att säga. Någon som ringde trodde att man fick köpa hela fastigheten för det priset.

Hur går du vidare nu?

– Vi har annonsen liggande ute och hoppas att det dyker upp någon. Man ser hela tiden om verksamheter på olika sidor, så det är inte så mycket man kan göra. Det går att marknadsföra, men det förutsättet att säljaren är villig att lägga pengar på marknadsföring. 

Vad tror du att det svala intresset beror på?

– Det är en den osäkerheten som finns i dag. Jag håller nästan uteslutande på med kommersiella fastigheter och intresset överlag är ganska litet just nu.

Kan det vara aktuellt att sänka priset?

– Nej, det är inget som har diskuterats. Man försöker hela tiden sätta ett rimligt värde på saker och ting. Går vi ut med ett pris, som jag tycker man bör få, finns det ingen anledning att pruta med sig själv. Jag tror inte 700 000 eller 500 000 är avgörande i det här fallet. Kommer det någon med intresse, så hugger man oavsett. Det vore skillnad om det skulle kosta 100 000 kronor istället. Men här handlar det om att det måste komma någon som vill driva en sådan här verksamhet.

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: