Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBY CAMPING MILJONSATSAR – HÄR ÄR ALLA PROJEKTEN

Elisabeth Wolmeryd och Hampus Thorstensson,ägare av Vimmerby Camping, storsatsar inför kommande säsong. Foto: Arkivbild

VIMMERBY CAMPING MILJONSATSAR – HÄR ÄR ALLA PROJEKTEN

Vimmerby Camping miljonsatsar inför den kommande säsongen. Bland annat gör man en solcellsinvestering som kommer göra anläggningen till stora delar självförsörjande på el.
– Det känns bra på alla sätt och är helt rätt i tiden, säger Hampus Thorstensson på Vimmerby Camping.

Annons:

Det är i det senaste avsnittet av sin podd, Campingpodden, som Hampus Thorstensson, som driver Vimmerby Camping tillsammans med sambon Elisabeth Wolmeryd, berättar om årets satsningar – deras så kallade to do-list.

Pengamässigt störst av dem är investeringen i en solcellsanläggning, som kommer täcka en stor del av campinganläggningens eget elbehov.

Investering i tiden

– Vi gör av med nästan all vår elektricitet på sommaren, och då kommer vi förhoppningsvis ha solens energi att dra nytta av. Vi kommer installera solceller på samtliga tak där det funkar, initialt handlar det om receptions- och restaurangbyggnaden, 24 Food-huset, verkstaden samt det övre servicehuset. Där kommer vi, enligt installatören, att få bra effekt med tanke på takens storlek och solvinklar, berättar Hampus Thorstensson.

Totalt beräknar man att årligen få ut 135 000 kilowatt, och arbetet drar i gång vecka 8.

– Det här är en investering som känns bra på alla sätt och är helt rätt i tiden. Vi kommer belasta energinätet i Vimmerby minimalt, så det är ju en lösning som inte bara gynnar oss. Kanske skulle vi ha gjort detta tidigare.

Helt nytt kök

En annan storsatsning som Vimmerby Camping gör är den på restaurangen, som vi har berättat om tidigare.

– Det är det projekt som vi har kommit längst med, och som är i gång just nu. Hela det gamla köket försvinner och ett nytt byggs, dessutom kommer vi skapa en aktivitetsdel för barnen där man bland annat kommer hitta ett lekrum och filmhörna, berättar Hampus.

– Vi gör så mycket vi kan själva, men till sådant som krävs certifikat, som exempelvis el och VVS, anlitar vi lokala entreprenörer.

Utöver dessa projekt kommer man också bland annat plana ut ett 15-tal campingtomter och ett tältområde.

– Vi kommer göra det trevligare för våra gäster, och dessutom förbättra parkeringsmöjligheterna för de som hyr boende av oss. I och med detta förbereder vi också för kommande satsningar på exempelvis laddningsplatser för elbilar, berättar Hampus Thorstensson.

Spabad i anslutning till Nossen

En annan dröm som Hampus och Elisabeth har är att skapa ett spa-bad.

– Men det ligger absolut längst ner på vår to do-lista, och är just det; något som är på önskemålsstadiet, säger Hampus.

Anläggningens sjöbastu är som bekant ytterst populär och flitigt uthyrd året runt, och det var på så sätt som tanken om ett spa-bad utomhus, i anslutning till sjön Nossen, föddes.

– Vi vill bygga vidare med bland annat en hybridbadtunna – en spabadstunna som värms av både el och ved. Men som sagt, det är ett önskemål och jag ser det inte som troligt att det blir av nu – även om jag hoppas.

Rekordåret underlättar

Fjolåret blev ett rekordår för Vimmerby Camping. Sett till antalet besökare slog man det tdigare rekordåret 2019 med närmare 35 procent. Men det är inte ångest från pandemiåret och ett strålande fjolår som triggar ägarparet att storsatsa 2023.

– Nej, vi brukar göra så här. Förra året var det den nya lekparken och en del andra grejer som var i fokus, så det är egentligen ingen ändring i inställning – det är så här vi brukar jobba och vi drivs av utveckling.

– Det är så klart jätteskönt att ha rekordåret i ryggen, men det är inte det som är anledningen till att vi vidareutvecklar anläggningen. Rekordåret är mer en morot som bidrar till att man vill fortsätta att satsa, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: