Hozan Mallahji har drivit flera olika restauranger i sitt liv. Nu hämtar han inspiration från sin tid i Kanada och öppnar en pizzeria i Sibyllahuset i Vimmerby. Det blir en egen ingång och gemensamma sittplatser.
– Det är inte enkelt med pizza, men vi siktar på en speciell inriktning och när jag såg att Sibylla började gå bra så kände jag att det var läge nu inför sommaren. Jag har erfarenhet och känner mig lugn med att det kommer gå bra. Sommaren ger en trygghet och även om de månaderna är hektiska så kommer de göra att det fungerar.
"Det är stor skillnad"
Kanadeniska pizzan skiljer sig från det som blivit den svenska.
– Deras pizzor är väldigt olika mot den vanliga pizzan. De satsar på god sås och kvalitetsost. Det är stor skillnad. Jag kommer koka såsen och det kommer vara mer hälsosamt än vanlig pizza och så blir det bara mozzarellaost. Pizzan kommer vara mellantjock och den görs i en speciell ugn som håller värmen på ett annat sätt. Den blir krispig rakt över. I vanliga pizzaugnar hålls inte värmen på samma sätt, men det som sticker ut mest är såsen. Den kommer smaka mer och jag hoppas folk kommer känna skillnad.
Sibylla har fem anställda idag och förhoppningen är att utöka när pizzerian är igång.
– Det har gått uppåt väldigt mycket och våra kunder känns mycket nöjda. Vi satsar på servicen och försöker hålla det rent och snyggt. Alla kan göra pengar, men det handlar om att göra människor nöjda.