Annons:

Sök

Annons:

 • Lovisas drömprojekt går framåt – då är tanken att hon öppnar sin butik i Nyshult

  Lovisa Styrbjörn håller på att bygga upp en handelsträdgård i Nyshult utanför Vimmerby. Tanken är att blombutiken och växthuset ska vara redo att öppna under sensommaren. Foto: Ossian Mathiasson

 • Lovisas drömprojekt går framåt – då är tanken att hon öppnar sin butik i Nyshult

  Den här byggnaden kommer användas till både förråd och teknikrum och står klart vid sensommarens invigning. Foto: Ossian Mathiasson

 • Lovisas drömprojekt går framåt – då är tanken att hon öppnar sin butik i Nyshult

  Cornelia Flöisbon har jobbat i företaget Blomsterträdgården Nyshult sedan i höstas och håller till i den tillfälliga blomstudion i Nyshult. Foto: Ossian Mathiasson

 • Lovisas drömprojekt går framåt – då är tanken att hon öppnar sin butik i Nyshult

  "Vi försöker ha ett stort utbud med snittblommor, uteväxter och perenner och det rullar på bra", säger Lovisa Styrbjörn. Foto: Ossian Mathiasson

Lovisas drömprojekt går framåt – då är tanken att hon öppnar sin butik i Nyshult

Byggnationen av 26-åriga Lovisa Styrbjörns handelsträdgård i Nyshult går vidare. Så länge inga problem uppstår öppnar blombutiken och växthuset i slutet av sommaren. 
– Öppningen har blivit fördröjd med tanke på att vi har blivit tvungna att invänta olika beslut och försenade leveranser, säger floristen Lovisa Styrbjörn. 

Annons:

Floristen Lovisa Styrbjörn valde för ett år sedan att flytta från Stockholm och hem till Småland för att göra verklighet av sin dröm på en handelsträdgård i barndomsbyn Nyshult utanför Vimmerby. 

Första spadtaget togs förra sommaren och byggnationen kom igång på allvar i september. Det dröjer dock ett tag till innan Lovisa Styrbjörn kan öppna upp handelsträdgården för alla nyfikna kunder. 

– Vi skulle egentligen ha börjat bygga i april förra året och flytta in nu, men det händer saker när man bygger och det har uppstått förseningar med vissa leveranser. Ritningarna var klara när jag flyttade hem i mars förra året men det blev fördröjningar med vissa saker i bygglovsprocessen. Jag har haft bra byggarbetare runt mig och andra leverantörer som har levererat så fort de har kunnat. Även om det har blivit fördröjt så har folk varit schyssta och hjälpt till, säger Lovisa Styrbjörn. 

Butiken öppnar senare i sommar

Någon gång under sensommaren är Lovisa Styrbjörns tanke att verksamheten ska flytta in i nya butiken och växthuset som sitter ihop med butiken.  

– Jag har inte vågat säga ett datum när folk frågar och är nyfikna. Tidigare har vi pratat om att öppna till sommaren, men nu har det blivit lite fördröjt med en till två månader. Så fort jag vet ett inflyttningsdatum vill jag ha en invigning, säger Lovisa Styrbjörn och berättar om bygget:

– Vi håller parallellt på med teknikboden och det är därifrån vi kommer dra alla el. Man kan säga att vi håller på med tre byggnader och alla tre kommer vara klara till sensommaren om det går som det ska. Taket till butiken läggs i dag och snart kommer fönster och dörrar på plats. Det kommer gå fort när elektriker och rörmokare kommer in i butiken.

"Vill sticka ut med mysiga miljöer"

Butiken, växthuset och teknikboden, där all el dras ifrån, kommer stå klart vid sensommarens invigning. 

– Butiken och växthuset, som blir mer av ett orangeri med fikaplatser och en förlängning av butiken, hänger ihop. Inne i butiken blir det stor kyl för snittblommor, platsbyggda hyllor, kassadisk, fikarum och kontor för oss i personalen, toalett och arbetsrum där vi kan stå och producera. Det kommer bli jobb från morgon till kväll med butiken och växthuset för att vi vill komma igång med verksamheten.

Ett stenkast från nya butiken byggs ett orangeri, en redskapsbod och en toalett som kommer färdigställas senare. 

– Vi satsar nu på att kunna flytta in i butiken och arbetet med resten av handelsträdgården får bli klart när det blir klart.

Lovisa Styrbjörn vill skapa en modern handelsträdgård med flera olika delar. 

– Vi vill sticka ut med att vi har blombutik med handelsträdgård och mysiga miljöer eftersom konkurrensen är stor. Jag är så glad för att jag har fått möjligheten att bygga här i Nyshult.

Flera medarbetare ska anställas

Floristen Cornelia Flöisbon blev Blomsterträdgården Nyshult AB:s första anställda i september och jobbar i företagets tillfälliga blomstudio ute i Nyshult. 

– Jag hade inte kommit så här långt utan Cornelia, som är en väldigt stor del av företaget. Vi tar hem mycket efter förfrågan nu innan vi har butiken klar. Vi försöker ha ett stort utbud med snittblommor, uteväxter och perenner och det rullar på bra. 

Styrbjörn vill i en framtid utöka verksamheten med fler medarbetare.

– Det blir jag och Cornelia till en början, men min tanke är att börja anställa så fort jag har möjlighet. Vi har varit runt och besökt flera andra handelsträdgårdar och då har de minst sex personer anställda, bland annat trädgårdsmästare och trädgårdsarkitekt. 

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: