Annons:

Sök

Annons:

Parets autistiske son väckte intresset – nu öppnar de verksamhet i Vimmerby

Robin Axelsson och Nathalie Axelsson startar eget företag och öppnar i lokal i Vimmerby. Foto: Privat

Parets autistiske son väckte intresset – nu öppnar de verksamhet i Vimmerby

Nathalie och Robin Axelssons son är autistisk. Det väckte deras intresse för hur man kan förbättra tillståndet i autismen. Nu startar de nytt företag och öppnar verksamhet i en lokal i Vimmerby.
– Det tog verkligen fart i våra hjärnor i somras, säger Nathalie Axelsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Robin Axelsson är egenföretagare sedan tidigare och nu startar han tillsammans med sin fru Nathalie upp företaget Optimize Clinic i Vimmerby AB. Verksamheten består av kliniskt beprövade laserbehandlingar för smärtlindring, prestations- och omfattande hälsoptimering. 

Bolaget registrerades hos Bolagsverket nu i slutet av oktober och tankarna föddes hos paret i somras.

– Vi har en autistisk son och har läst mycket studier om hur man kan förbättra symtom och tillstånd i autismen. Av den anledningen började vi forska mer kring det och det finns mycket klinisk evidens i frågan. Vi snöade in mer och mer på det här och har därefter upptäckt alla andra fördelar som finns. Det tog verkligen fart i våra hjärnor, säger Nathalie och Robin Axelsson. 

Andra fördelar som de säger finns är smärtbehandling, fettreduktion och att det är bra för personer med NPF-diagnoser. 

– Vi kommer framför allt inrikta oss på NPF-diagnoser, idrottsskador, smärtbehandling, företagshälsovård, hjärntrötthet, depression och ångest. Det är våra byggstenar men det finns sjukt många fler områden där man kan förbättra tillståndet, säger Robin Axelsson.

Vad är det ni ska göra?

– Vi har tagit in tre olika lågenergilasrar och det vi ska göra är att öka prestationen för samtliga, allt från elitpresterande till pensionärer. Man manipulerar det biologiska systemet kan man säga för att förbättra funktioner och öka den mentala skärpan.

Nathalie blir huvudperson

Det är Nathalie Axelsson som kommer vara huvudpersonen i det nya företaget. Man har redan klart med en lokal i centrala Vimmerby. 

– Vi kommer ha ett behandlingsrum under Frisörateljén i källaren där. Jag jobbar halvtid i dag och kommer fortsätta göra det, men resterande del av min tid kommer jag jobba med det här. Förhoppningen är att det går så bra att jag kan fortsätta med det. Det känns jättespännande, säger Nathalie Axelsson. 

– Jag kanske kommer hoppa in kvällar och helger är tanken, säger Robin Axelsson. 

Om tre till fyra veckor kommer maskinerna hem. 

– Innan dess är det lite förberedelser med att måla om och ordna en trevlig miljö liknande hemma. Vi kommer också lansera en hemsida, så möjligheten att boka finns. 

Öppnar i december

Tanken är även att ha en invigning framöver och målsättningen är att öppna verksamheten i lokalen i början av december. 

– Vi har fått jättemycket positiva reaktioner på det här. Jag känner mig nästan frikyrklig och det är svårt att inte bli manisk, säger Nathalie och skrattar:

– Det är lätt att bli entusiastisk och jag tror att det finns möjligheter till ett stort kundunderlag. Man märker direkt när man pratar om det att det finns en, två och tio stycken att behandla. Det går inte att felbehandla eller skada med denna teknik.

De hoppas på kunder från hela norra länet.

– Vi ska också försöka ta in lite pilotkunder med olika symtom nu i början för att kunna dokumentera och påvisa resultatet av behandlingen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: