Annons:

Sök

Annons:

Hon ska lämna sin lokal i Vimmerby:

Alice Hartvig driver Klang Studio i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Hon ska lämna sin lokal i Vimmerby: "Letar andra lösningar"

Alice Hartvig har sagt upp kontraktet för sin lokal på Sevedegatan i centrala Vimmerby. Hennes inlägg på sociala medier väckte viss oro för att hon skulle lägga ned, men det ska hon absolut inte.
– Jag letar bara efter lite andra möjligheter, berättar hon.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det var på sociala medier som Alice Hartvig, som driver Klang Studio i centrala Vimmerby, gick ut med att hon ville hyra ut sin lokal i centrala Vimmerby. Hon har drygt 100 kvadratmeter centralt i Vimmerby för sin verksamhet. 

Hennes hyreskontrakt går ut 1 juli nästa år, men hon vill nu hyra ut lokalen under våren. Det väckte förstås en del frågor kring vad som ska hända med Klang Studio.

– Jag känner att jag kanske började i fel ände, säger Alice Hartvig och skrattar:

– Det är absolut inte så att jag ska lägga ned. Det handlar mer om att jag ska omstrukturera och lägga upp det på ett annat sätt. Det passar mitt nuvarande liv bättre. 

Vill inte ha lokal dygnet runt

Det hela handlar om att Alice nyligen blivit förälder och dessutom jobbar halvtid på Astrid Lindgrens Näs. 

– Då är det omöjligt för mig att jobba mer än 50 procent i mitt företag. Då blir det för mycket att ha en lokal dygnet runt hela tiden. 

Vad händer nu då?

– Jag letar efter lite andra möjligheter, men det händer inget med min verksamhet. Det är bara själva stället att vara på som förändras. Det är inget bestämt ännu, men jag letar efter tillfälliga lösningar. Både babysång och den dagliga musikverksamheten jag har haft under hösten ska fortsätta under våren. Det är ju så att mina stora projekt inte sker på plats, så då är det onödigt att ha en lokal som står tom. Man kan säga att efterfrågan har gjort att min verksamhet förändrats och det har kommit projekt jag tidigare inte vetat om. 

Får se vad som sker under våren

I lokalen har hon bland annat haft körverksamhet, studioinspelningar, grupplektioner och individuella lektionerna. 

– Körerna är bestämt att jag ska ha på annat håll och den individuella undervisningen hoppas jag kunna ha i lokaler där det redan finns verksamhet. Jag kikar på det just nu. Får jag inte lokalen uthyrd nu, så kör jag på hela vårterminen och så blir alla förändringar från höstterminen. Även om ingen hyr den på heltid, så skulle exempelvis två kvällar i veckan vara bra för min del.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: