Annons:

Sök

Annons:

  • MÄKTIGT PRIS EFTER SPASATSNINGEN:

    Hotellchefen Martina Andersson är väldigt glad över priset. Foto: Simon Henriksson

  • MÄKTIGT PRIS EFTER SPASATSNINGEN:
  • MÄKTIGT PRIS EFTER SPASATSNINGEN:
  • MÄKTIGT PRIS EFTER SPASATSNINGEN:
  • MÄKTIGT PRIS EFTER SPASATSNINGEN:
  • MÄKTIGT PRIS EFTER SPASATSNINGEN:

MÄKTIGT PRIS EFTER SPASATSNINGEN: "OTROLIGT ROLIGT"

Stadshotellet spasatsning har blivit en fullträff. Det kom det inte minst ett kvitto på under torsdagen. Spaanläggningen har vunnit Outstanding Property Award.
– Det är otroligt roligt och häftigt, säger hotellchefen Martina Andersson.

Annons:

I mitten av oktober slog Stadshotellet i Vimmerby upp dörrarna till sin exklusiva spaanläggning. Satsningen har slagit mycket väl ut och det ultimata beviset för det kom under torsdagen. 

Spaanläggningen har vunnit pris i prestigefyllda tävlingen Outstanding Property Award London. 

– Vi fick reda på det för någon timme sedan. Det är kopplat till vår designbyrå och det är otroligt roligt och häftigt att vi sätts på kartan i sådana här sammanhang. Översätter man vad det är vi vinner så är det för interiör och design i anläggningen, berättar Martina Andersson, chef för hotellet i Vimmerby. 

Totalt fanns det 600 nominerade till priset. Det är arkitekt- och designbyråer som skickar in sina projekt. När det gäller spaanläggningen i Vimmerby är det Stylt Trampoli AB som ligger bakom.

– Det är olika arkitektbyråer som nominerat sina projekt till den här grejen i London och sedan är det en jury som plockar ut en vinnare. Motiveringen till varför vi vinner är att vi lyckats omvandla källaren från 1868 till en gömd pärla här i Vimmerby. 

Kan växa som destination

Hotellet var även nominerat när man hade byggt om restaurangen, men då räckte man inte hela vägen fram.

– Nu vinner vi det här och det är helt otroligt roligt. 

Vad kan det betyda, tror du?

– Att vi växer som spadestinationen, vilket är vårt mål. Vi vill att man ska komma till Vimmerby och till oss året runt. Vårt spa är en reseanledning ytterligare och det tror jag att det här kan bidra till. Vi är väldigt stolta över att det börjar pratas om lilla Vimmerby även höst, vinter och vår. Att vi syns på alla håll och kanter är bara positivt.

Hur firar ni det här?

– Vi går på julledighet. Nä, skämt åsido, men vi stänger nu den 23 och 24 december. Personalen får lite välförtjänt paus och sedan kör vi igen på juldagen. 

Över all förväntan

Det är drygt två månader som spaavdelningen har varit öppen. Starten har varit helt över förväntan. 

– Det har gått bättre än vi vågat hoppas på. Jag vill påstå att det varit över all förväntan. Feedbacken har varit så bra och det gör att det blir höga förväntningar för alla som ännu inte besökt oss. Det gör att vi måste fortsätta jobba med detaljer i hela huset, restaurangen och vårt spa. Vi ska bli ännu bättre på värdskap och ta hand om våra gäster, men vi har fått en otroligt bra start. 

Överlag kommer 2023 bli ett rekordår för Stadshotellet i Vimmerby. 

– Rent beläggningsmässigt slår vi rekord. Vi ökar beläggningen med fyra procent och vi ökar även gentemot 2019, så det är väldigt kul att det tickar på. Vi har satt höga mål för 2024 också.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: