Annons:

Sök

Annons:

Vimmerby lyfter på rankingen – men ny bottenplacering

Vimmerby kommun klättrar flera platser på årets företagsranking. Foto: Jakob Karlsson

Vimmerby lyfter på rankingen – men ny bottenplacering

Vimmerby kommun avancerar 38 platser på årets ranking av företagsklimat i landets kommuner. Men det räcker bara till en ny bottenplacering. Vimmerby kommer på plats 219.

Annons:

Det är den näst sämsta placeringen sedan 2011. Rankingen genomförs av Svenskt Näringsliv och bygger på enkätsvar från 7 000 politiker och företagare.

Bäst placering får Vimmerby i kategorin ”Medias attityd till företagande” där man kommer på plats 66. När det gäller ”Konkurrens från kommunen” lyfter Vimmerby hela 155 platser och kommer på plats 87.

I botten i flera kategorier

Kommunen hamnar i botten i flera kategorier. Det sammanfattande omdömet ger plats 218, tjänstemäns attityder till företagande plats 234, kommunpolitikernas attityder till företagande 240, tele- och it-nätet 275 och tillgång till kompetens 280.

Det sammanfattande omdömet landar på 3.07. Betyget 4 motsvarar ”bra” i den sexgradiga skalan.

Hultsfred rasar

Precis som vanligt kom Solna på förstaplats. Sistaplatsen gick i år till Pajala. Vimmerby klättrar flera platser i länet och kommer sjua. Bäst är Mönsterås på plats 36. Sämst är Borgholm med plats 275. Hultsfred backar 52 platser och landar på 244. Värt att anmärka är att sju av länets tolv kommuner är bland de 83 sämsta på rankingen.   

Mer om rankingen kommer på DV senare under dagen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: