Annons:

Sök

Annons:

HÄR KAN DET BLI NY RESTAURANG OCH CAFÉ I VIMMERBY

Vimmerby kan få en ny restaurang- och caféverksamhet. Foto: MostPhotos

HÄR KAN DET BLI NY RESTAURANG OCH CAFÉ I VIMMERBY

Vimmerby kan få en ny restaurang och ett nytt café. Ett Stockholmsföretag avser att köpa den gamla "Raggarkåken" i Vimmerby, skriver Vimmerby Tidning på onsdagen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Enligt Vimmerby Tidnings uppgifter har kommunen skrivit en avsiktsförklaring med ett Stockholmsföretag som står bakom planerna. Den drygt 5 200 kvadratmeter stora fastigheten ligger intill riksväg 40 i utkanten av Vimmerby stad. Värderingen ska visa att fastigheten är värd någonstans mellan 1,2 och 2,3 miljoner kronor på den öppna marknaden.

– Det här är ingenting som har hänt precis nu, men vår ingång har varit att vi är positiva. Den är inte såld ännu, men sedan får det bli en diskussion när det blir skarpt läge. Det är ganska länge sedan vi pratade om det här. Vi är alltid positiva när man vill vara med och utveckla kommunen, säger Daniel Gottling Nestor (S), ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, till Dagens Vimmerby.

Enligt Vimmerby Tidning vill företaget köpa fastigheten för att etablera en restaurang- och caféverksamhet där. Avsiktsförklaringen är undertecknad i december 2023. 

Enligt tidningen har kommunen åtagit sig att arbeta för att en försäljning ska bli av så länge det inte finns några hinder från "andra enskilda eller allmänna intressen". 

Kommunen har ägt fastigheten sedan lång tid tillbaka. Den har sedan mitten av 70-talet tjänat som motorgård för raggarna i Vimmerby, skriver VT. En affär väntas bli klar senast under mars månad.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: