Vimmerbyrestaurangen Guldkant tar nästa steg och börjar med lunch en gång i veckan.
Foto: Ossian Mathiasson
Guldkant har lagt planerna åt sidan vad gäller jakten efter en lokal för en andra restaurang i Vimmerby.
Nu har Guldkant bestämt sig för att öppna upp lunch varje fredag.
– Vi har väl pratat om att starta för luncher antingen lördag eller fredag ganska länge som en komplettering till vår kvällsverksamhet. Att det blev just nu har att göra med att det passar bra i tiden, säger Henrik Hemmingsson, restaurangchef på Guldkant.
Vad kan du berätta om ert lunchkoncept?
– Konceptet är i stora drag en grillbuffé med olika tillbehör från vecka till vecka. Det ska alltid finnas tre proteinvarianter plus ett vegetariskt alternativ. Vår förhoppning är att det även ska bli en naturlig övergång till vår after work som börjar direkt efter lunchen, säger Henrik Hemmingsson.
Hur var premiären i lördags?
– Premiären var lyckad. Gästerna som var förbi var nöjda och mätta.