Annons:

Sök

Annons:

STORAFFÄR I NÄRINGSLIVET – DE TAR ÖVER ÄGANDET

Angelica Karlsson, vd på Frödingegruppen, som nu tar över Älö Trä. Foto: Arkivbild

STORAFFÄR I NÄRINGSLIVET – DE TAR ÖVER ÄGANDET

En av kommunens största koncerner växer genom att köpa upp majoriteten av aktierna i Älö Trä AB. Det kan Dagens Vimmerby avslöja idag.
– Älö är en väldigt fin verksamhet med potential, skriver vd Angelica Karlsson i ett mejl.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Älö Trä har ett brett utbud av träprodukter och erbjuder bland annat byggkomponenter, offentliga toaletter och fristående tvättstugor. Bolaget försattes i konkurs 2019, men köptes sedan upp av Tomas Tak & Bygg AB. Nu sker en ny förändring i ägandet.

Från och med igår äger Frödingegruppen AB 51% av bolaget. I koncernen ingår Frödinge Hällerum Timber AB och inköpsorganisationen Frödinge Hällerum Skog AB.

– Frödingegruppen ser förvärvet som ett led i vår vision och strategi i att nå närmre slutkund och att vidareförädla och nyttja träråvaran så långt som möjligt, med konsument och hållbarhet i fokus. Vi ska fortsatt arbeta för att vara ledande inom kvalitet och hållbarhet, med kontroll på hela värdekedjan från skog till vidareförädlade träprodukter, motiverar Angelica Karlsson beslutet.

"Känner oss glada och stolta"

Älö Trä har haft en fin utveckling under de senaste åren och gått från en omsättning på 32 miljoner 2020 till 59 miljoner ifjol. Förändringen i ägandet genomfördes under gårdagen.

– Älö är en väldigt fin verksamhet med potential. De har spännande och välutvecklade produkter. Addera deras breda kompetens till det och du har svaret på vårt intresse för företaget.

Vilka förändringar planerar ni efter förvärvet?

– Vi ser med spänning fram emot att vara en aktiv part för Älö och tillsammans med övriga delägare, vd och anställda fortsätta att utveckla verksamheten. Älö är ett företag som vi under flera år samarbetat med och vi känner oss glada och stolta över att Älö, tillsammans med oss, vill utveckla samarbetet ytterligare.

Påverkas de anställda i bolaget? 

Nej, det kommer inte ske någon förändring organisatoriskt på grund av vårt inträde. 

På vilket sätt stärks Frödingegruppen av förvärvet? 

– Målet med förvärvet är att stärka företagsgruppens positionering på marknaden genom att öka vidareförädlingen av våra träprodukter och ytterligare närma oss slutkund.

 Frödingegruppen omsatte 356 miljoner och hade 66 medarbetare enligt den senaste årsredovisningen. Vi har sökt företrädare för Älö Trä, men utan resultat. Tomas Tak & Bygg AB hänvisar frågor till Älö Träs vd Stefan Gustafsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: