Annons:

Sök

Annons:

Företagets satsning klar att använda – skapar förutsättningar för att växa

Mathias och Caroline Jäderup är i mål och kan börja använda restaurangköket, vilket skapar helt andra förutsättningar för att utveckla cateringdelen. Under resans gång har också andra planer formats. Foto: Lotta Madestam

Företagets satsning klar att använda – skapar förutsättningar för att växa

Caroline och Mathias Jäderup i Lönneberga har fått ett efterlängtat slutbesked för sin restaurangcontainer, som äntligen tagits i bruk. Det öppnar helt andra förutsättningar att utveckla verksamheten.
– Det var som att en sten släppte från mina axlar., säger Caroline Jäderup.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter den lysande starten med foodtrucken insåg Caroline Jäderup att hon behövde ett större kök om hon skulle kunna ta emot alla beställningar. Lösningen blev en restaurangcontainer som hämtades hem i höstas och placerades vid Mathias verkstad i Lönneberga.

Resan har varit allt annat än spikrak. Det har varit mycket pappersarbete som kombinerats med byggjobb vid containern och inte minst alla cateringbeställningar, som varit fler än paret trodde från början.

– Det har varit en väldig berg- och dalbana och sena nätter, men samtidigt är vi otroligt glada att vi lyckats genomföra projektet och att vi står här idag med ett färdigt kök, säger Caroline Jäderup.

Hur är känslan nu när ni fått slutbeskedet?

– Den är helt underbar. Vi har kämpat med bygglovet och alla dokument som ska in sedan i slutet av juli. Vi fick startbeskedet och kunde börja bygga i mitten av oktober, då var förhoppning att vi skulle vara färdiga till julborden, för vi hade så många, men så blev det inte.

”Började gråta”

Så när slutbeskedet äntligen kom väckte det starka känslor.

– Jag var på väg till Vimmerby för att lämna en lunchcatering när jag öppnade mailet. Hela vecka åtta var vi fullbokade upp till öronen, så den känslan, när vi fick klartecken att öppna upp köket, var som att en sten släppte från mina axlar. Det var till och med så jag börjad gråta, säger Caroline Jäderup, som tidigare lagat all mat i foodtrucken. Till och med all mat till julborden.

Hur ändrar det här er situation?

– Det har ändrats något enormt, dels för att ytorna är mycket större i köket och det underlättar ju mycket att jag har tillgång till en riktig restaurangugn. Det ger mig mer möjligheter att kunna utveckla cateringdelen.

Med tanke på placeringen har företaget också bytt namn till Lönnebergas Matverksta by JP Family Burger Crew.

Planerna ändrats

När Caroline och Mathias Jäderup investerade i containern var tanken att bara ha det för catering, men efter hand har en annan tanke också vuxit fram.

– Vi märkte att det var ett stort tryck, att folk gärna ville att vi skulle ha öppet foodtrucken, så vi kände att vi kan ha en uteservering vid Matverkstan och vi kommer även ha alkoholtillstånd.

– Så vår tanke är att vi ska ha lite temakvällar, typ trubadur- och grillkvällar när det passar verksamheten. Som det är nu är vi i stort sett fullbokade hela juli. 

Ska få uteserveringen klar

Närmast är Caroline och Mathias Jäderups mål att bygga färdigt trallgolvet till uteserveringen. Det finns dock inget bestämt datum för invigning, utan de nöjer sig med att säga "någon gång under våren".

– Planen är att vara med på Upptäckardagen, så förhoppningen är att ha en invigning innan dess.

Kan det bli tal om att anställa personal?

– Inte som vi tänker nu, utan Mathias har avvecklat verkstaden och kommer hjälpa mig vid större beställningar, vid sidan av sitt jobb på Ikea Industry, och barnen är så pass stora att de kan sommarjobba hos oss.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: