Annons:

Sök

Annons:

Konkursförvaltaren har hopp om fortsättning för V-tab:

Konkursförvaltaren Jörgen Wistrand säger att det redan finns ett intresse för tryckerijätten. Foto: Jakob Karlsson

Konkursförvaltaren har hopp om fortsättning för V-tab: "Flera har hört sig för"

I går kom chockbeskedet att tryckerikoncernen V-tab försatt sig själva i konkurs. Runt 85 anställda berörs vid anläggningen i Vimmerby.
– Vår ambition är att hitta nya ägare och har startat den processen, säger Jörgen Wistrand, konkursförvaltare.

Annons:

Det slog ned som en bomb under onsdagen och var inte den påskpresent någon hade önskat sig. Allra minst alla anställda vid V-tab i Vimmerby.

Tryckerijätten har nämligen begärt sig själva i konkurs vid Göteborgs tingsrätt. Vår tidning hade redan i går en intervju med bolagets vd, Magnus Andersson, där han uttryckte hopp om en framtid för företaget efter konkursen.

Jörgen Wistrand, advokat på CMS Law, är konkursförvaltare och även han är hoppfull.

– Vår ambition är att hitta en ny ägare till verksamheten och vi har startat en process för det genom anbudsförfarande. Nu försöker vi samla ihop de intressenter som kan finnas och därefter begär vi in anbud på verksamheten kan man säga. Därefter får vi värdera det. Vi hoppas genom den processen kunna få fram en ny verksamhetsinnehavare, säger Jörgen Wistrand.

"Hade jag räknat med"

Jörgen Wistrand är inte ens nära att kunna säga glad påsk när vi pratar. Mejlen är full och arbetet pågår i full fart.

– Det är ett antal intressenter som hört sig för och som har läst om det i media eller fått kännedom om det på annat sätt. Det sprider sig snabbt förstås. 

Är det konkret intresse eller mer att man hört sig för?

– Det är svårt att bedöma exakt hur intresset ser ut. En del har uttryckt att man vill driva det vidare, en del kan vara hemlighetsfulla och en del har andra agendor också. Det får visa sig. 

Är du förvånad över intresset?

– Nej, det är jag inte. Det finns många intressanta delar i V-tabs verksamhet, så jag blir inte förvånad. Det hade jag räknat med.

Kommer gå snabbt

Jörgen Wistrands förväntan är också att det kommer gå snabbt.

– Jag har gott hopp, det har jag. Det är ganska korta ledtider vad gäller konkurser och vi har en månad på oss att genomföra det här om det ska bli någon fortsättning. Vi håller ett högt tempo.

Vad händer kommande vecka?

– Då annonserar vi ut den här verksamheten i dagspressen och sedan kommer vi distribuera anbudsunderlaget till de intressenter som anmäler sig.

Men inom en månad kommer det vara klart?

– Det beror på vad man menar med klart i sammanhanget, men inom tre till fyra veckor kommer vi veta väldigt mycket mer än idag. Då vet vi om det blir en fortsättning eller inte. 

"Inga garantier"

Jörgen Wistrand kan ännu inte överblicka hur pass omfattande skuldberget är och därför går det inte att säga något kring om fordringsägarna kan få utdelning. Han lovar dock att det hårda arbetet fortsätter.

– Det finns möjligheter att det blir en fortsättning och det finns ett ljus i mörkret, men inga garantier går att lämna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: