Annons:

Sök

Annons:

STOR LOKAL TOM I FLERA ÅR – SNART KAN NY VERKSAMHET FLYTTA IN

Lokalen på Drottninggatan har stått tom i flera år. Men nu är saker på gång.

STOR LOKAL TOM I FLERA ÅR – SNART KAN NY VERKSAMHET FLYTTA IN

Den stora lokalen på Drottninggatan 20 har stått tom i många år. Men nu kan snart en ny verksamhet flytta in.
– Inget är helt färdigt, men det är hela lokalen det handlar om i sådana fall, säger Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelvik Fastigheter.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I många år låg Djurproffsens butik i hjärtat av centrala Vimmerby på Drottninggatan 20. Men mitt i coronapandemin valde ägarparet att nysatsa och byta lokal. 

Sedan dess, alltså i fyra år, har lokalen stått helt tom. Den tomma butikslokalen är på närmare 350 kvadratmeter. För ett par år sedan flyttade en inredningsbutik i en mindre del av lokalen, men övrig del har varit helt utan hyresgäst. Även den butiken har senare stängt. 

Fogelvik Fastigheter öppnade för ett antal år sedan för att eventuellt bygga lägenheter på markplan, men det har inte aktualiserats. 

Kanske är den sorgliga tiden för butikslokalen nu dock på väg mot sitt slut. 

– Vi håller på och tittar på en lösning nu. Det handlar om att bygga om lokalen i sådana fall. Inget är helt färdigt, men det handlar om att bygga om hela lokalen, säger Niklas Andersson, tekniskt ansvarig på Fogelvik.

"Kan bli bra"

Han är förhoppningsfull om att man ska hitta en lösning.

– Det känns som att de som är intresserade verkligen är nyfikna, men sedan hänger det på att priset blir det rätta. Då kan det bli bra tror jag. 

Vem som är intresserad vill han inte avslöja, men det rör sig om en befintlig verksamhet i Vimmerby.

– Ja, det är en flytt det handlar om i sådana fall. Ingenting är färdigt ännu och man sitter i ett gammalt avtal just nu. 

När kan lokalen renoveras?

– Vi räknar på det nu och ska lämna ett pris till dem kring månadshyran framöver. Det ligger hos oss just nu och om de säger ja till det, så har vi en entreprenad klar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: