Annons:

Sök

Annons:

Efter morgonens konkursbesked:

Det konkursade bolaget International Automotive Components har samma förkortning som IAC i Hultsfred och Ankarsrum. Det har gett felaktiga rykten om konkurs. Foto: Lotta Madestam

Efter morgonens konkursbesked: "Är absolut inte vi"

IAC Group Sweden har ansökt om konkurs. Det är inte att förväxla med IAC i Hultsfred och Ankarsrum.
– Det har ringt hela morgonen, säger vd Dan Nilsson.

Annons:

Ekot var först med att berätta att fordonskomponentföretaget IAC med 1 400 anställda i Sverige ansökt om konkurs, till följd av en skatteskuld efter pandemin på 1,2 miljarder kronor i slutet av förra året.

Det här gav eko också i Hultsfred och Ankarsrum där IAC finns. Med den skillnaden dock att man heter International Aluminium Casting medan det konkursade företaget heter International Automotive Components. Förkortningen blir olyckligt densamma.

– Det har blivit ett missförstånd. Det är jättetråkigt för dem, men det här är absolut inte vi. Det är helt olika bolag, vi har ingen koppling till dem och handlar inte med dem. Nu ringer alla och tror att det är vi, men alla våra bolag är friska. Vi är starka, stabila och lönsamma, säger Dan Nilsson som ägnat morgonen åt att dementera.

Hur har det här påverkat företaget?

– Det är mer mig det påverkar, att jag är nedringd under morgonen. Ekonomiekot snappade upp det först och var först med att ringa och sedan har det fortsatt. Jag lugnar alla och jag har skrivit ut till alla våra medarbetare två gånger.

Är du rädd att det kommer påverka företaget framåt genom att exempelvis kunder inte vågar göra affärer med er?

– Nej det är jag inte ett dugg orolig för, det här har förekommit förut. Det är inte lätt för gemene man som sitter i Målilla, Arvika eller var det än må vara att begripa det här. Men alla professionella aktörer som köper av oss vet ju om och har frågat oss om det här tidigare. Det här bolaget, jag vill inte prata skit om dem, men de har stora skatteskulder sedan corona. De hade mycket uppskov och det har knäckt dem till syvende och sist, misstänker jag. Medan om man kollar vår ekonomi så blev vi utsedda av UC förra året som snabbast växande bolag med lönsamhet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: